Om man anlitar en VVS:are för sig och en plattsättare för sig behöver de nödvändigtvis samarbeta eller kan vvs:aren göra sitt först och kan plattsättaren återställa/göra allt klart på egen hand eller måste vvs:aren in emellan plattsättarens arbetsmoment?

Arbetet som ska utföras är att riva ner allt i befintlig stor dusch i källaren och sedan bila upp golvet för att ansluta en helt ny toalettstol på en del av duschgolvet. Sedan ska utrymmet innehålla både dusch och toalett med vikbar glasvägg emellan.
 
Det funkar om du hela tiden klart och tydligt beskriver vad som skall göras för respektive yrkesgrupp.
Men kom ihåg att om skiter det sig så är det du som får lösa problemet, hantverkarna kommer inte ta på sig ev
problem som uppstått pga missförstånd.
Men är alla inblandade seriösa så brukar det kunna lösas, var bara tydlig och ha en bra kommunikation.
 
När vi lejde bort vår badrumsrenovering så var rörisen där i omgångar. Först direkt efter att vi rivit för att fixa med avloppet samt dra fram nya rör/slang till vattnet. Sen efter att plattsättning mm var färdigt kom rörisen tillbaka för att göra klart kopplingar, montera blandare samt monterade alla möbler som vi införskaffat men så var ju upplägget hos oss.
Dessutom hade vi elektriker där i två omgångar (dra slang och sedan koppla in) Snickare som satte gips och byggde schakt kring ventilation och vägghängd toa. Målare var där åtminstone fyra gånger för att fixa taket (spackla, grundmåla, vitmåla x2.
Många olika hantverkare var där och sprang men allting samordnades (kontraktsmässigt och praktiskt) av plattsättaren. Vi behövde alltså bara ha en enda nyckel utlånad och bara en enda person att hålla kontakt med under hela entreprenaden. Otroligt smidigt så jag skulle inte vilja göra på något annat sätt. Då finns inga som helst gråzoner när det gäller ansvarsområdena som nämndes ovan utan vi har bara en enda motpart. Ser du att det finns pengar att spara på att dela upp det eller vad är anledningen till frågan?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.