befintligt idag.. reglar på cc 60 med 22mm spångolv. hur göra för att kunna lägga klinkers på denna yta.. handlar om 6.5 m2 ca. :-/
 
då behövs inget gips på golvet först ?, kan jobba direkt på spånskivan ?

då ska det vara ca 1.5cm vid golvbrunnen och 2,5 resterande yta ?
kan man lägga el golvvärme i flytspacklet då ?
 
Hej !
Hoppas du kollat upp så att golvet inte sviktar det minsta, testa genom att hoppa på det
du förstår väl vad som kan hända om golvet sviktar när det är klinkers på det...
Jag själv tänkte lägga på ett golv som sviktade väldigt lite, trodde att armering etc skulle fixa det problemet, men en yrkesman, som lämnar 10 års garanti på sina jobb, rekommenderade mig att gjuta två pelare i grunden med en I- balk som pressades upp mot golvreglarna med hjälp av domkraft, det blev så stadigt så inte minsta svikt,
finns i det golvet. Även extra reglar mellan de befintliga golvreglarna (60 cc) skruvades dit. Tråkigt, jävligt och bökigt jobb men värt det när det är klart.
Konstigt att inte fler skriver om att golvet bör stärkas med extra reglar etc innan klinkers läggs på??? Det här gäller förstås ochså väggar, de måste vara helt stumma.
(Obs vi är normalviktiga i våran familj)
Kram peter
 
petter1959 skrev:
...gjuta två pelare i grunden med en I- balk som pressades upp mot golvreglarna med hjälp av domkraft...
Det låter som en fett överarbetad konstruktion/rekommendation från en osäker byggare. I normalfallet räcker det med armerat spackel som Plattsattaren beskriver.

Sanne: 15 mm spackel är minimitjockleken när man har golvvärme (annars 12 mm) och detta blir ju vid lägsta punkten dvs brunnen. Sen tillkommer det som går åt till att bygga fallet som skall vara 2 cm/meter i duschen och 1 cm/meter på övriga ytor.
Golvspånet primas enligt anvisningar och ingen golvgips behövs om du följer nämnda tjocklekar.
 
Skall kanske tilläggas att om bjälklaget är mer än 4 meter, så räcekr det inte med fiberförstärkt flytspackel. Då skall det in reglar så att man får cc30.
 
då handlar det om att prima golvet , en bit upp på väggen kankse ??
sen låta en elgubbe fixa golvvärmen,
efter det flytspacka rubbet.. med fiberförstärkt spackel..

sen prima väggar osv ?

är jag rätt på det då.?
 
någon som vet hur man gör med brunnen.. en SERRES , vet någon var man kan köpa delar till denna brun ?? , den siter i exact golvhöjd nu så den blir förlåg med klinkers.
några tips ? :p
 
Ett alternativ är att limma golvgips direkt på spånskivorna med tex Ardex S48 Lim. Golvet uppnår då en högre böjstyvhet än 22 mm spån på golvreglar med regelavstånd på 300 mm.

/Zeb
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.