ang städning i nyckelfärdigt hus

hur ligger det till med städning i nyckelfärdigt hus?

innebär inte nyckelfärdigt att det bara ska vara att flytta in??

Alla som bor i lägenhet vet att Städning alltid ska göras innan nästa kan flytta in

Är det ej likadant i nybyggda hus??

Vi bygger med modulent!
 
skyfox skrev:
ang städning i nyckelfärdigt hus

hur ligger det till med städning i nyckelfärdigt hus?

innebär inte nyckelfärdigt att det bara ska vara att flytta in??

Alla som bor i lägenhet vet att Städning alltid ska göras innan nästa kan flytta in

Är det ej likadant i nybyggda hus??

Vi bygger med modulent!

Tror inte att städning ingår innan inflytt. Iaf inte för oss som precis håller på (O-villan). Men det är ett sant nöje.....

Det är till och med så att nästan flytten är rolig....
 
Jo jag kan hålla med dig

Tycker att det ska bli roligt att städa och det är inte var dag man säger det ;D
 
Vi flyttade in i ett nyckelfärdigt hus från S-villan och där fick vi städa själva.
Fast byggubbarna hade varit så pass bra så de hade haft skydd över det mesta så det var egentligen bara lite byggdamm i köksluckor och på diskbänkar+ golv som vi behövde städa..

Men som någon skrev innan, man städar så gärna när det är ens egna nybyggda hus det handlar om :)
 
Fick samma uppgift som ovanstående ungefär från vår byggare att det "grova" tar byggarna hand om.. det är finputsningen man får fixa själva så det kan inte bli så himla farligt.
 
Vi bygger Trivselhus och i vårt kontrakt står det "Finstädning ingår ej". Så finstädning ska vi påbörja direkt efter torsdagens slutbesiktning! Ska bli göööörskoj!

Sen kan man ju undra om det finns någon allmän tolkning kring när grovstädning övergår i finstädning... ???
 
När jag byggde smålandsvillan var allting toppenbra städat, behövde inte ens torka ur kökshyllor och sånt, bara att flytta in.

kanon/henrik
 
Hos Myresjöhus står det att "byggstädning" ingår. Ska bli interessant se vad det är... ;)

mvh hanneli
 
På Götenehus kontrakt står det "finstädning ingår ej", precis som på Trivselhus. Jag antar att finstädning är ytskikt och vanlig "vardagsstädning", typ torka ur skåp, rengöra golv/väggar, lister mm. Man behöver nog inte skura toaletterna, ty de borde vara oanvända! ;)
 
Normalt sett igår nog inte "finstädning". Men som det har sagts tidigare, så sköter ju byggarna grovstädningen och de skyddar golv och dyligt med papp/plast. Men lite mer än bara byggdamm kan det allt bli. Lite klister som sitter kvar efter tejp-bitar och liknande.
Vad gäller toaletterna, så kan de vara använda av byggnadsarbetarna. Lite beroende av vilket hustillverkare du använder.
Men städningen är ändå inte direkt tråkig som många redan har sagt. Trots att vår "finstädning" tog 2 hela dagar. Från tidig morgon till sen kväll. Men sedan var det skinande rent också.
 
Vi hade slutbesiktning idag.

I vårt kontrakt ingick bara grovstädning men entreprenören hade valt att ta dit två personer som gick igenom och städade hela huset idag.

Så vår del återstår nästan bara fönstren.

/Jerker
 
Vi byggde med Modulent 1998 och det ingick sk byggstädning. Minns inte att vi städade speciellt mycket utan det var fint när vi flyttade in.
 
Det hela blir ju möd roligare att städa när det är helt nytt... De e ju nästan så man längtar redan nu tills man får städa ur huset då det väl står på plats /Benny ;)
 
Bygger Modulenthus. Byggstädat skulle huset vara. Var faktiskt städat över vår förväntan. Inte så att vi kan flytta in utan städning men vi kunde gå barfota, de hade tvättat fönstren osv.
Trots att vi är väldigt petiga så var vi nöjda med städningen. Kan inte begära att de skall finstäda. Det gör jag faktiskt hellre själv. Det är himla kul att städa i sitt nya hus!! Tror dock inte att det kommer att vara lika kul om några år...
//Saren
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.