Jag har tänkt att ha badkar med duschplats precis bredvid badkaret och hoppas hitta en blandare med takdusch, handdusch och badkarskran för utanpåliggande rör. Alltså en enda blandare, takduschen vinklad in i duschutrymmet och en skapligt lång kran som når fram till badkaret. Någon som har tips om var jag kan hitta det?
 
Eller kan man kanske har en badkarsblandare med koppling för dusch och dra en duschslang och koppla till takduschen ca 50-70 cm bredvid? Eller blir det för dåligt tryck då?
 
BirgitS
Verkar det inte väldigt opraktiskt att man när man duschar och vill ändra temperaturen ska sträcka sig 70 cm bort?
Man behöver nog ta ett kliv ut ur duschen då.

Vad trycket blir i takduschen beror nog mest på vad man har för vattentryck och blandare.
 
Har inte mätt hur långt det kan bli, självklart ska det inte vara opraktiskt, men eftersom jag har svårt att hitta en bra lösning så slängde jag ut frågan här.
Jag skulle kunna tänka mig att ha en badkarsblandare och en duschblandare, men det verkar vara svårt att hitta två med samma design, för utanpåliggande rör, utan extra fäste. I alla fall om man vill ha en skapligt snygg design.
 
BirgitS
T ex Mora har ju flera badkars- och duschblandare i samma design, t ex Cera T4 40c/c:
http://www.moraarmatur.se/vara-prod...ora-cera-40-cc/mora-cera-t4-40-cc-inlopp-ned/
http://www.moraarmatur.se/vara-prod...-cc/mora-cera-t4-40-cc-inlopp-ned-utlopp-upp/
Eller vilken design du nu gillar. Samma sak gäller FM Matsson.

Men de måste förstås fästas i väggen för annars är det nog risk för att man förstör rören för termostatblandare är tunga. Om du inte vill att det ska fästas i väggen är det nog bara vissa små ettgrepsblandare som fungerar, typ http://www.moraarmatur.se/vara-prod...ora-temp-40-cc/ettgrepps-duschblandare-40-cc/
 
Den Mora-designen är ok men lite trist, vill gärna ha en snyggare.
Den blandare jag tyckte var snygg hos FM Mattsson verkar inte ha både för takdusch och badkar i samma utförande. Inte vad jag kan se iaf.
Jo tanken är att de ska sättas fast i väggen, men jag vill att de ska fästas på samma sätt, med samma beslag, med samma cc-mått på båda.
 
BirgitS
Vilken blandare tyckte du var snygg?
Det är ju så personligt vad man gillar och det gör det ju svårt att hitta andra. Men Mora och FM Mattsson är de två svenska med bra kvalitet. Hans Grohe och Tapwell är ju rätt vanliga också men där hittar jag inga blandare för utanpåliggande rör 40 c/c, fast åtminstone Tapwell har ett blandarfäste som gör om från utanpåliggande rör till 150/160 c/c om du tycker det är acceptabelt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.