Hej!

Har någon erfarenhet av Byggmax oljade Parkettgolv?

Typ detta:
Parkettgolv Ek oljad 3-stav Barlinek
https://www.byggmax.se/golv/trägolv/parkettgolv/parkettgolv-ek-oljad-3-stav-barlinek-p13406

Funderar på att lägga det i ett ca 40 m2 vardagsrum (med matsalsdel). Det blir nog en del "spring" på det golvet, och vi kommer även att gå över det för att ta oss ut till altanen.
Oljad parkett ser ju snyggt ut och har bra känsla - men det är väl dels hur "tålligt" det är, och hur mycket underhåll det egentligen kräver?

Har någon har lagt detta golvet och har erfarenheter från det?
 
Det har klarat åtminstone 10 år i tre rum med golvvärme. I köket lever det hårt och jag har bara oljat in det en gång under perioden. Skulle behövas igen. Men inga skador någonstans förutom svaga tryckspår av hjulen på ett tungt kylskåp (skydda med masonit så går det bra). De övriga rummen, vardags- och sovrum har inte behövt något underhåll alls. Det ska ju också ha tillräckligt med fanér så att det går att slipa om ett par gånger. Min bedömning: helt OK och prisvärt. Om de inte förändrat något i tillverkningen.
 
  • Gilla
Makusi
  • Laddar…
Håller med föregående. Har det sedan 8-9 år i kök och matsal. Har inte oljat någon gång men det är nog läge att göra det nu. Inga skador men börjar se lite slitet ut. Främst att det mörknar i färgen. En yta som varit under matta nästan hela tiden är mycket ljusare.
 
  • Gilla
Makusi
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.