Har tittat på två olika ventilationssystem till min källare men har svårt att hitta någon som är duktig på detta.
Min källare är cirka 70kvm stor och nydränerad, huset är byggt 1935 med självdragsprincip/vädringsluckor.
I källaren har vi tvättrum (idag med avfuktare), gästrum och biorum.

Alt 1
http://eos.pax.se

Alt 2
http://www.solarventi.se/index.php/produkter/sv20k-kaellarmodell

Någon som har erfarenhet av dessa system?
Eller finns det andra/bättre alternativ?

/SEB
 
Jag haft ett liknande behov och fann ingen som gav råd som jag tyckte var användbara. Jag gjorde en egen lösning som fungerar bra. Mitt behov var inte en produkt utan en lösning som gav ett bra källar-klimat när vi började använda huset mer som boyta. Kan du lägga upp en enkel skiss på planlösningen så ser jag nog direkt om min lösning är något du kan överväga. Du kan handrita och ta en bild med mobilen. Bra om jag ser dörrar, fönster, trappa, befintliga ventiler (utöver vid fönster) samt om du har någon skorsten som är byggd från källaren. Samt hur från-luften är löst idag när du har själv-drag.

Enkel skiss så ser jag snabbt och då delar jag med mig av mina erfarenheter.
 
Hej,
Jag glömde reflektera över dina alternativ. Överväger du värmeväxlare så är det en knepig sak att få in i en källare då det krävs att man drar rör som knyter ihop tillluft och frånlufts ventilerna. De jag läst om gör detta på vinden för det krävs spirorör.
Nu vill jag inte kommentera denna sol-lösning specifikt för jag är inte superspecialist eller har lagt mer än en kort stund att lösa deras pdf broschyr.

De sol-lösningar jag tittat på har inte löst mitt behov och jag tror det finns forum på nätet som tekniskt kommenterar olika sol-baserade lösningar. Råder dig att google en del innan köp.

Jag tittar gärna på en skiss av din källare.
 
Har du någon värme i källaren? Vi har snarlika förutsättningar, byggår -33. Vi drog ner vattenburen värme när vi gjorde om värmesystemet, och det räcker för oss för att få behagligt källarklimat med självdraget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.