Det verkar som innertaket måste bytas. Huset är från -76 och har typiskt tak från tiden, vitmålade träfiberskivor av nåt slag.
Vad finns det för tak och vad koster det ungerfär?
Måste det målas efter montering?
/Ulle
 
Jag har ingen aning om var du bor men Hornbach i Göteborg säljer vita innertak som kostar 65/meter2. Det är det billigaste jag hittat. De finns i enkelt vitt och i trästruktur vit.
 
Coop har oxå takskivor som man bara smäller upp dom är färdigmålade. När vi köpte kostade dom 69 kr/kvm. Bauhaus har lite snyggare för 99 kr/kvm.

Annars finns ju hur mycket som helst att välja på! panel, gipsskivor mm!
 
slätt gipstak är väl bland det populäraste just nu.
träpanel det mest lättsatta att göra själv.
 
pappskallen skrev:
slätt gipstak är väl bland det populäraste just nu.
träpanel det mest lättsatta att göra själv.
Är det inte ett elände med gips? Spackling, slipning och målning och i en obekväm arbetsställning dessutom?
 
Hej Kave,

vi tillträdde vårt hus i fredags, också ett lite äldre hus som nog senast fick ny inredning på 70-talet.

Vi började genast riva ner träullsplattorna som av någon outgrundlig anledning satts upp som tak i vardagsrummet och är i full gång med att sätta gips i taket eftersom vi inte tycker att träpanel passar vår stil riktigt.

Ett elände kan man väl säga att det är med gipset, men vi tycker att det går rätt så bra. Eftersom vi inte är färdiga än så är det svårt att säga något om resultatet, men själva tycker vi att det även i ofärdigt skick är snyggare än det gamla :)

Vi bräckte ner det gamla taket, vilket tog en hel dag. Som tur var satt det brädor under, och vi kunde skruva gipsskivorna rakt i dem. Iofs blir det väl inte 100% jämnt eftersom brädorna inte var det, men så mycket bryr vi oss inte. Vi hade hyrt en skivlyft, och utan den hade det varit ett helvete. Med den var det fortfarande en del jobb, men det var bara att köra på. På söndagen hann vi sätta upp alla skivorna, som ju behövde kapas lite här och där eftersom rummet inte är helt rakt och vinkelrätt.

Under veckan, sedan i måndags vill säga, har vi spacklat och slipat och spacklat igen och idag ska det slipas och spacklas lite till. Helt lätt är det inte, och tämligen obekvämt. Vi hoppas kunna måla första gången imorgon.

Vi har tagit en del bilder som jag tänkte lägga upp när det är klart :)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.