eviljava skrev:
Jag tycker att det har blivit svårare och svårare att få tag på koncentrerad spolarvätska. Där jag bor finns det i princip bara färdigblandad att köpa. Man måste verkligen leta för att hitta koncentrerad. Men det kanske är bättre vinstmarginal på den färdigblandade?
Jo det stämmer nog jag hittade det varken på Bauhaus eller Coop forum bara färdigblandad. Jag har kvar ett par 4 liters dunkar från färdigblandad spolarvätska, ta och häller över det koncentrerade 4 liters i dem, häller sedan på lika mycket vatten i båda, försöker att undvika att blanda i en märkt koncentrerad lätt att man glömmer bort det och när det är dags att fylla på så blandar man ut det igen om halva dunken är full och får sämre frysskydd. Det finns alltid flera dunkar märkt färdigblandat som någon slängt vid macken som man kan ta.
 
Ställ skiten på garagegolvet eller parkeringen, lägg en plyfa över och backa över skiten med bilen sen är det bara sopa upp o lägga i en sopsäck! :)
 
Andy78 skrev:
När jag läste den här tråden så kom jag att tänka på tandkrämstuberna som alltid kom i kartong, så otroligt meningslöst det var tryckt på kartongen var också tryckt på tuben. En annan sak som jag tycker är helt meningslöst är refill av typ rengöringsmedel, där man köper flaskan utan pump och den är 2 kr dyrare, de måste ju ändå producera en kork. Då är det bättre med varianten som fanns för hårspray i mina ungdomsår som jag dessutom konsumera enorma mängder av. Det kunde köpas refill i form av en liten kunde innehållandes 2-3 deciliter klippte upp hällde i flaskan tillsatte rätt mängd vatten och skakade om. Varför kan man inte göra så med köks och badrumsspray? En annan sak som är meningslöst är vatten på flaska i sverige, bättre att ha en kolsyremaskin hemma istället för att köra runt vatten och panta flaskor. Självklart måste det ändå finnas vatten på flaska i butiken för varma sommardagar. Spolarvätska färdigblandad, bara när det är akut vid macken och kanske inte ens då eftersom det finns tillgång till vatten. Varför betala för vattnet och dessutom få sämre frysskydd enbart ned till 18 grader. Varenda barnförälder bör kunna blanda själv om någon (y) Varför trycks meningarna ihop trots radbrytningar?

I det här landet kan man lika väl dricka vatten ur kranen. Och utan kolsyra.
 
raveper skrev:
I det här landet kan man lika väl dricka vatten ur kranen. Och utan kolsyra.
Jag föredrar kolsyrat vatten.
 
Förpackningar/reklam mm samlar vi i säck och åker med till återbruket som vi har på nära håll.
 
Ni som ska bygga nytt/renovera - planera in sorteringen. Vi byggde ett hus 2012 och där ritade jag in fyra inbyggda garderober i hallen, anslutning till köket. En garderob blev sortering. Ikeas sorteringskassar på två hyllplan för tidningar, plast, förpackningar o pant. Dessutom fiffiga påsrör från CO för tomma plastpåsar. Satte upp avsågade papprör (ritningsrör) för batterier o ev glödlampor och en liten hink för plåt. Utöver detta ett 80- skåp i köket med sortering plus ett 40-skåp med kompost. Perfekt! Sen var det bara att ta med sig kassarna när vi ändå åkte till ica och slänga vid sorteringen där. Tyvärr ingen bild på detta men jag saknar skåpet varje dag i vårt nu mycket mindre hus.
 
Kalkylkostnaden för ett hus är väl runt 20000 per m2 för ett hus, så en bra lösning är inte gratis.
 
  • Gilla
tlundberg
  • Laddar…
Instämmer i kören och min fundering kretsar egentligen kring vad som vore den bästa kompromissen där brukarna får en så enkel hantering som möjligt (den nuvarande är inte det) och där energin från förpackningarna återvinns på bästa sätt.

För vår del så har vi minimerat inflödet av papper. Men det är för att reklamen är ointressant och att vi inte inte hinner läsa tidningen (eller snarare inte tycker den är värd sitt pris).

Pappkartonger slängs i vanliga soporna, resten hamnar i en diverselåda under diskbänken som sedan sorteras i källaren i 4 stycken IKEA plastbackar; kartong, papper, glas&metall samt plast. Matavfall komposteras.

Vi har sophämtning varannan vecka och åker till ÅVC varannan eller var tredje månad.
 
Säckhållare i förrådet, papper och plast slängs i brännbart, konservburkar på metall, allt slängs på tippen. Går inte att slänga i plastcontainern resp metallcontainern för det är så bedrövliht små hål. Fem katter och två småhundar som lever på mjau i konserver blir lite avfall
 
Sorterar plast, glas, metall och reklam. Pappersförpackningar eldas upp i pannan. Wellpapp doppad i hydraulolja är bra braständare. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.