Hade sedan tidigare en automower 220 i 10 år, funka perfekt, men började kosta för mycket i service och gå sönder titt som tätt, så köpte en 310 då den räcker till tomten. Kopplade på den nya ladd-stationen och fick grönt ljus på att slingan var ok med. Gott så och 310:an började arbeta, MEN klarar sig i bästa fall en halv dag utan att köra över slingan i nån slänt. Detta trots att det inte alls är brant och den på pappret borde klara dessa lutningar lätt. Enligt de som sålde den skulle det inte vara nåt problem, men det är inget annat!!?

Testade minimum-läge på överkörning av slingan, men hjälper inte heller. Har ingen lust att flytta slingan när
det knappt lutar??

Någon som har nån idé vad sjutton jag kan göra - finns någon inställning jag missar?? En 310 borde klara sig på en 220 slinga annars med moderata lutningar gott o väl inom gränserna som den skall klara oaktat att 220:surprised:n klara det?

Tack på förhand!
 
Terrängkit kanske löser ditt problem? Tyngre hjul med mer grepp. Även borstar som ska hålla hjulen rena. Men låter märkligt att det ska behövas. Dock nu på hösten när det ofta är fuktigt i gräset fastnar det ofta rester på hjulen som gör att det blir halt och då är det lätt hänt att den halkar över ibland.
 
  • Gilla
MB66
  • Laddar…
Köpt terrängkit på maskinklippet.se för 699:-. Provar det!! Tack!
 
Återkom gärna med resultat. Funderar själv lite på det kitet. Men det händer inte så ofta här. Den har åkt utanför en gång i år än så länge. Förra året hände det 3-4 gånger kanske. Men blir bättre om man undviker att klippa på dom tiderna när det är mycket dagg i gräset.
 
Yes, kommer rapport - antar det är lätt att montera själv(?)
 
Hjulen är lätta. Bara pilla bort den svarta navkåpan så sitter det en mutter med 24mm fattning bakom som bara är att lossa. Hjulborstarna plockar man i upp ifrån genom att lossa det utbyt bara topp skalet som finns i lite olika färger. Det kan vara lite pilligt. Men det brukar följa med monteringsanvisning.
 
Allt funkar bättre med terräng-kitet. Mätte största lutningen på tomten, 27%. Det klarar alltså inte en 310 jämfört med gamla 220, utan man köper till ovan kit. Dåligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.