Hej har precis riktat golvet (träbjälklag fastighet från 1909) genom att gräva ur fästa reglar vid sidan av de gamla. Är sjukt nöjd med resultatet, dock uppkom det ett par problem.

1. När isoleringen var urgrävd (läs tegel puts etc med en smula kutter i), så reste sig tydligen taket lite och grannen under fick sprickor efter två tak, och vid platsbygg garderob.
2. Bjälklaget låg på en blindbotten, och jag gjorde tabben att i all hast vid ett tillfälle slå ner en gammal orginal spik som stack upp 1 cm, denna centimeter gick igenom grannens tak, dvs granen fick ett litet hål med en diameter på ca 2 cm.

Tyvärr ville inte grannen gå med på att jag fixade de skador jag har åsamkat, utan vill ta in hantverkare.
Och det jag skulle av er vilja ha hjälp med är att uppskatta vad en rimlig kostnad för detta kan vara? All hjälp input uppskattas enormt!

Och med lite tur så står eventuellt mitt försäkringsbolag för skadan, men det avgörs inte förens jobbet är gjort och de har ett anspråk jämte oss.

Tack,
Christer

Sprickor längs hörnet mellan vägg och tak över en vit garderobsdörr.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Spricka i vitt tak nära dekorativ taklist orsakad av renoveringsarbete ovanför.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
En halvtimme med latexfog. 1000:- :p
 
Hantverkaren kanske måste göra två besök eftersom latexfog och spackel bör torka innan han målar över det. Jag bjuder 2000 kr.
 
huggan skrev:
En halvtimme med latexfog. 1000:- :p
Tja......du verkar jobba gratis på din arbetsplats och få material gratis någonstans.

Ett jobb med att måla taket och laga sprickorna lär ju kosta klart mycket mer än 1000 kronor. Oavsett latexfog eller inte så ska väl taket målas och det var ju ett hål mitt i taket också.
Beroende på hur taket taket är målat tidigare så får ju lämplig färg användas och ett gammalt tak från 1909 kräver sannolikt en oljebaserad färg typ Kraft.
Vem ska flytta undan möbler, täcka in golv och väggytor för att kunna komma åt att måla?? Är detta gratis??
Sen ska någon laga och måla kanske 2 strykningar för att få ett snyggt resultat, allt detta inkl för och efterarbete samt material lär ju kosta mer än 1000 kronor.
 
Två tak?
Menar du två väggsidor eller två rum, kan kosta allt mellan 5000:- och 20 000:- som det ser ut nu sedan beroende på vad som skall göras, om det har släppt efter två väggar i ett rum så föreligger viss risk att det kommer att släppa mera när dina nya reglar satt sig. Har det blivit skador i taket hos grannen kan det dra med sig vägg och hörn, du kanske har flera grannar som drabbats eller som det kommer att spricka hos eller de som kommer att utnyttja och skylla fel på dig, ring försäkringsbolaget och låt de ta hand om ärendet.
Mvh P-A
 
Super tack två vägg sidor i ett rum, hållet i taket är typ 5 centimeter från taket.

Sedan har de en liten spricka som är mer diskutabel i ett annat rum, då vi inte genomfört arbetet där.

Informationen uppskattas enormt.

Är det alltid rimligt att hela taket målas om?

Tack!
 
Har ringer försäkringsbolaget, dock har jag fått hempapper på att jag inte kan ansöka om, förens granen har åtgärdat felet och faktiskt har ett anspråk.
 
Vid skador brukar man måla över det man spacklat några vändor, men hela taket måste toppstrykas.
Det är varken mycket timmar eller mycket material, men många dagar.
Jag skulle gissa 2 timmar spackling, slipning och fogning; sen 10 timmar målning för båda taken. Men der blir totalt minst 5 dagars framkörning med bil och resekostnad.
 
Fjojtmehmet skrev:
Vid skador brukar man måla över det man spacklat några vändor, men hela taket måste toppstrykas.
Det är varken mycket timmar eller mycket material, men många dagar.
Jag skulle gissa 2 timmar spackling, slipning och fogning; sen 10 timmar målning för båda taken. Men der blir totalt minst 5 dagars framkörning med bil och resekostnad.
Ungefär vad man kan hoppas på om det inte är en granne som vill sko sig på någon annans "klumpighet" och med det menar jag att det är olyckligt men det händer med jämna mellanrum, hoppas att allt går bra för dig med grannen.
Mvh P-A
 
Christer Olofsson skrev:
Är det alltid rimligt att hela taket målas om?
Om någon bucklar din nyköpta bils motorhuv, acceptersr du då att man bara spacklar igen bucklan och enbart målar lite precis vid bucklan eller förväntar du dig att man lackar hela motorhuven?
 
Nu var ju inte huset precis nytt, men det som borde gälla är väl ifall man kan reparera skadan så att det inte syns. Gäller nog både tak och motorhuvar.

Angående husets ålder så misstänker jag att det inte är från 1909. 1909 är Hemnets/mäklares sätt att visa att de inte har en aning om hur gammalt huset är. Eller så byggdes det väldigt många hus 1909 för det är otroligt vanligt att det står 1909 som byggår i husannonser.

En annan fråga är ifall TS kan ställa något krav på vem som ska utföra lagningen. Tänkte som garanti för att inte grannen tar in någon superdyr specialist på byggnadsvård som får göra jobbet.
 
:) spännande nog är det från 1909, börjades bygga 1908. Efte. :) Ingen anning om alla andra fastigheter :)

Vänder mig alltid här när jag inte vet hur jag skall tänka, så är verkligen tacksam för all input. tycker det här forumet är super!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.