Hej,

tänkte be om lite hjälp av er som vet vilka jordsorter / kvalitéer som lämpar sig för att nyså en gräsmatta i.

Hade hemma grävare som skalade bort ogräs som växt upp, grävaren beställde hem "matjord" som lades ut och pytsades ut 3 "lass" a runt 2600 :- exkl moms. (8-10 m2 *3 ?)

Började idag med att platta till / jämna till och kratta jorden och hittar ganska rikligt med glasskärvor en del keramikskärvor och en del plast. Rikligt betyder inte att det finns något på varje dm2 men väl varje m2. Dessutom rikligt med sten som är kanske mellan 5 -10 cm i diameter. Jorden är väldigt sandig.

Diskuterade aldrig kvalité på jorden med grävaren utan räknade ju med att få hem något som lämpar sig för en gräsmatta såklart...

Känns nu som enda alternativet är att gräva bort det som lagts dit, kan ju knappast så gräs i något som innehåller så mycket glas? Vilken kvalitet bör jag ha fått för ovan pris på jorden?

//Martin
 
  • Gilla
flimsy
  • Laddar…
Det låter som billig B-jord, ibland kallad rondelljord och är inte avsedd för sådd av gräs.

Det är anläggningsjord du vill ha i ditt översta jordskikt. B-jorden kan du behålla och sedan lägga anläggningsjorden över. Minst 10 cm men gärna mer.

Det är väl rätt så vanligt att när man säger matjord, anläggningsjord eller gräsmattejord så borde leverantören/grävaren begripa vad man menar.
 
Redigerat:
Har ju inte beställt själv av jordleverantören utan fått hjälp av grävmaskinisten, det har inte varit några tveksamheter om vad jorden varit till då han hjälpt till att jämna ut den på tomten.
 
Man brukar ha rätt mycket sand i gräsmattejord för att den bla. inte ska sätta sig så mycket.
Sten, glas och plast låter ju dock ite så bra...
 
  • Gilla
flimsy
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.