Har ställt frågan själv till installatören och det handlade om att det krävdes annan duo innedel till L/V pga lågt i tak, samt att grävarbetet i sig var relativt lågt på jordvärmen.
 
Tala om vad det är för maskiner och priser så kan du kanske få hjälp att reda ut vad som är bäst.
 
Luft/vatten Thermia Atec 6. Diplomat Duo Optimum 4 till Jordvärme. Allt ingår i priset samt oljepanna och oljetank saneras och forslas bort. Strax över 100 k för vardera system. Har begärt mer offerter men möts av sega återkopplingar och supporten från aktuell installatör har varit grymt bra. Företaget ligger också bara 10 min från hemmet.
 
Det är ju rätt stor skillnad på effekten på maskinerna. Hur stort hus har du och hur mycket effekt gör du av med i dag?
 
Huset är 1,5 plans på 104 kvm med "halv källare". Är nyinflyttad och har inga exakta siffror. Enl beräkning tror jag energibehovet med värme och tappvarmvatten är 12000 kWh/år
 
Du har inte reflekterat över en kombination av pelletseldning och solfångare? Du har ju ett pannrum så kanske det går sätta in en pelletspanna? Pelletsförråd kan rymmas när du tagit ut oljetanken. Eller byt ut den mot en ackumulatortank och bygga ett pelletsförråd utanför?

I Äppellunden i Brantevik finns en ovanstående kombination i fall du blir nyfiken och råkar bo i närheten.
 
  • Gilla
jojojojo
  • Laddar…
Det blev en luft/vatten från Thermia Atec. När kompressorn i utedelen körde fullt för att värma upp vattnet hördes den minimalt. Fick stå precis framför. Otroligt skönt att bli av med oljepanna och tank. Tack för inputs i tråden!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.