Behöver lite råd.

Vi sålde vår 6 år gamla Volvo för en knapp månad sedan och köpte en ny bil. För någon vecka sedan hörde köparen av sig och var missnöjd för att turbon hade gått sönder, något vi ibte haft problem med/märkt av att det skulle vara på G. Han ville att vi betalade hälften men vi sa nej. Samma dag la han ut bilen på Blocket utan ett ord om någon trasig turbo och för MER än han köpte den för.

Nu har han hört av sig igen och påstår att partikelfiltret som är 2,5 år är trasigt. Han ska anmäla till ARN och menar att vi ska stå för allt.

VAD har vi för rättigheter/skyldigheter här? Känner ju spontant att det här inte är vårt problem för bilen funkade som en klocka när vi sålde den...
 
Glöm hans hot, han har inget att komma med
 
  • Gilla
saiter och 2 till
  • Laddar…
ARN tar inte upp privat affärer så han kan hota på med det.
 
Han försöker bara blåsa er på pengar, ni har inga som helst skyldigheter.
Lägg på när han ringer, svara inte på mail, för ingen diskussion, gör inga uttalanden.
Gör ingenting.

(Upptäckte fö idag att en drivaxeldamask behöver bytas på min bil, det borde ju han stå för, eller hur? :D )
 
  • Gilla
tank77 och 1 till
  • Laddar…
Du sålde den som privatperson dvs allt som går sönder efter att du har fått pengarna och nya ägaren nycklarna är 100% nya ägarens ansvar.
Hade nya ägaren undersökt den riktigt så hade han antagligen hittat felen om dom nu var så uppenbara..
Även du hade ju märkt innan om turbon var påväg att gå sönder pga missljud och att den hade tappat orken lite då och då.

Vad jag gissar hände med turbon (om den nu är trasig..) är att det har gått fort på motorväg och höga varvtal och sen parkerat och stängt av motorn direkt (inte bra för en turbo eftersom den snurrar med x antal tusen varv i minuten och stänger man då av motorn när den är varm så upphör smörjningen + kylningen av turbon = den skär)
Partikelfiltret är väll trasigt eftersom det fick äta turboskrot...

Vad du borde göra är att anmäla annonsen till blocket och skriva att annonsen ljuger eftersom tydligen turbon och partikelfiltret är trasigt på den.
Sånna annonser brukar plockas bort ganska snabbt och sen är det bara att göra samma sak varje gång den åker ut på blocket utan ett ord om att det är trasigt eller lagat.

Men det är irriterande med nya ägare som tror att man har några som helst garantier och rätt till pengarna tillbaks av en privatperson.
Vill man ha det så finns det bilhandlare....
 
  • Gilla
saiter
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.