Har någon något förslag på fabrikat och modell på LED-belysning i trädäck?
Ska montera 10 st infällda LED-armaturer i mitt nya trädäck som blir utan tak, men dom jag har tittat på kräver att transformatorn placeras inomhus.
Jag hade tänkt att sätt transformatorn under trägolvet, då de flesta modellerna har snabb koppling från armaturerna till transformator
Har tittat på modeller från Jula och ClasOhlson
Tacksam för tips
 
Du har ingen erfarenhet produkterna från Jula och Clas Ohlson
 
Sorry nej de har ja inte alls. Ha enbart handlat utav molectric för att ja vet att dom har bra grejer.
 
Blev riktigt sugen på molectrics fasadbelysning :D
 
Finns LED Transformator som är för utomhusbruk, med IP 68, klarar t.o.m. att vara nedsänkt i vatten. Skall inte belysningen kunna dimmas, välj 220 VAC, så slipper du problemet med transformator.
 
Har själv COSA tror jag dom heter från JULA och är fullt nöjd med dessa. Gjorde en egen låda för transformatorn och placerade den under trallen som du själv tänkte göra. 10 LED lampor i en kartong och bygger inget på höjden som de flesta andra gör.
 
Nån som provat molectrics fasad belysning? Lyser den mycket?
Hade tänkt använda dessa för att lysa ned på altan från överliggaren...

Sent from my E15i using Tapatalk
 
kör med cosa 30 från molectric å grymt snyggt blir det, jula ha dom billigare men dom har bara varmvita å den färgen gillar ja inte,
Nu står ja inför nästa dilemma, altan är en stor rackare, cosa 30 lamporna är nerfällda i altan där det inte är nå tak. har ju tak som är ca 8,5x3m och där funderar ja på hur fan man ska få till nån snygg lösning, är kanalplast tak så det är öppet.
Först hade ja tänkt mig spottar, typ detta http://www.ikea.com/se/sv/images/products/cittra--spot__07434_PE083703_S4.jpg men har för mig sätt med större spännvid, men är inte så säker på att de blir bra, men nu börjar ja fundera på å montera ledtejp på varannan takstol eller liknande, vad tror ni om det? Nackdele är ju dock, den lösningen skulle kosta ca 4000 å de känns saftigt.
 
Har du kollat led strips på e-bay? Beställer du från Kina / Hong-Kong ligger priserne lite mer humant på både strips och drivare.

//Jante
 
ebay.com eller dealextreme.com
 
Är det någon fler som har COSA ? Räcker det verkligen med 5 m från varje lampa till en box? Jag har stora sträckor och kommer att ha svårt att placera boxarna så att de ryms inom 5 m till alla lampor...
Går det att förlänga kabeln utan spänningsfall ?
 
Makiita skrev:
Är det någon fler som har COSA ? Räcker det verkligen med 5 m från varje lampa till en box? Jag har stora sträckor och kommer att ha svårt att placera boxarna så att de ryms inom 5 m till alla lampor...
Går det att förlänga kabeln utan spänningsfall ?
Ja, inga problem, har gjort det själv, det är ju extremt liten ström som går igenom kabeln.
 
Jag ska bygga ett trädäck o ställa en jacuzzi på o funderar att samtidigt sätta in led-belysning, men är det lätt att byta ut dessa om någon går sönder då de är infällda i däcket?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.