Helt enkelt LED-armaturer på 5-10 W eller mer som drivs av en låg ström. Ett drivdon för konstant ström är begränsad till en utspänning på drygt 50 V vilket innebär max ca 20 W vid 350 mA och 40 W vid 700 mA. Går man över det blir det antingen ett speciellt drivdon som inte ger SELV längre eller flera drivdon, det finns drivdon med två utgående kanaler som man kan säga är 2st-i-1.

Då kan det bli billigare med ett litet anpassat drivdon till varje armatur, fast då kan man som sagt få problem med dimringen så man behöver välja en LED-armatur där butiken kan peka på olika dimmers som de vet fungerar.
 
  • Gilla
snowjim
  • Laddar…
snowjim skrev:
Bra uppmärksammat, det är dock jag som angivet fel antal, det är 8 spottar totalt som vi räknar med så 3520 kr (440 kr / st [länk]).

MEN räknar vi om Malmbergs till 2700K versionen vilket jag tror blir bättre så ser priset ut såhär : 1296 + 508,25 + 86,40 + 345,60 + 180 = 2416,25 kr

Så skillnaden i pris är ca 1104 kr.
Aha, då ser det rimligare ut. Jag tänkte dessutom fel och trodde du menade G2 Tune (deras nya spot som ändrar färg när den dimras ned) som är ännu dyrare. :)
 
  • Gilla
snowjim
  • Laddar…
hmm nu när jag ska montera spottarna så ser jag att det inte går att byta ljuskälla i dem!? Känns galet att sätta upp sådant i köket?

På lådan står de visserligen att de ska hålla i 50 000 timmar men vi vet att de där siffrorna får man ta med en nypa salt.

I köket kommer spottarna användas ganska mycket så såg 8 timmar om dagen, det blir 2920 timmar / år, på 15 år blir det 43 800 timmar. Vad händer sen? Man måste byta hela lampan och det kan medföra byte av både drivdon, kablar samt att renovera/borra hål i tak.

Är det såhär de flesta spottar fungerar idag?
 
Japp
 
  • Gilla
snowjim
  • Laddar…
Okay, jag körde vidare på Malmbergs och det ser ut att fungera men får nog säga att kvalitén kändes sådär. Kontaktdonen var ganska dåliga, ingen direkt låsmekanism som fungerade. Drar man sladdarna med ex fjäder genom rör så finns risken att de släpper vilket är mindre kul. De hubbar man satte i själva adaptern hoppade lätt av från adaptern under testerna.

Men visste, det var billigt, idag hade jag troligen valt något mer påkostat.
 
Jo, Malmbergs brukar inte ses som något kvalitetsmärke. Jag har aldrig haft något elektriskt problem, däremot brukar de vara jävliga att montera.

Jag monterade två utanpåliggande ute-uttag igår, ett Eljo och ett Malmbergs. Malmbergs hade fyra skruvar istället för två och skruvhålen sitter i en 2,5 cm fördjupning i plasten vilket gör det jobbigt om man inte har långa skruv.
 
Skulle troligen ha köpt något i stil med detta istället : Downlight Hide-a-lite Comfort Outdoor.

Visst, de e för utomhusbruk men det borde finns för inomhus också, eller så kör man utomhus inomhus.

Verkar smidigt att kunna byta ut lamporna mot en standardiserad sockel.

Får kanske byta ut hela rasket när första lampan ger upp.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.