Undrar om ni har länkar till, eller egna, bilder på fönsterkonstruktioner från 1920-1930 där jag främst är intresserad av hur man gjorde med foderöverstycken och överbleck.
 
ullberg
I boken "Så byggdes villan" går man igenom villabyggen per årtionde, med bland annat en del exempel på detaljer såsom fönster, om du inte vill köpa den kan man säkert låna den.

/U
 
Tack för tipset!
 
Har du boken själv och kan tala om hur många sidor man behandlar just den epok jag är ute efter? Tycks inte hitta en rescension eller ens innehållsförteckning över boken. Boken som helhet verkar mycket intressant!
 
ullberg
20-talet avhandlas primärt på sidorna 59-74 (varje decennium har runt 15 sidor), några sidor text men mycket illustrationer. just fönster är i princip ett uppslag med typkonstruktions genomskärning och en del beskrivningar.

I andra halvan av boken (de sista 100 sidorna) går man istället igenom i) konstruktioner, ii) interiörer/tapeter samt iii) uppmätningar av olika detaljer. Under uppmätningar återkommer fönster som en post och du kan se måttsatta profiler på typfönster (bågen, du ser inte foder och intäckningar. Under konstruktioner finns även ett genomsnitt av en vägg där man kan se lite av det du söker.

/U
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.