Idag slog de mig att en produkt borde finnas men jag hittar det bara inte, eller egentligen en massa varianter på den.

Hur ofta har inte ni köpt en fönsterlampa bara för att komma hem och se att det är "fel" kontakt på den? Det är ett så himla drygt problem tycker jag att alltid behöva byta ut stickkontakten på alla lampor man köper.

Finns det inget uttag som helt enkelt har 2 uppsättningar hål och därmed klarar båda typer av lampkontakter? Jag tycker inte detta borde vara så svårt att designa men har inte hittat det någonstans.

Så om inte detta finns så tycker jag det borde finnas en liten plastadapteranslutning att köpa så jag köpa så man slipper byta kontakter hela tiden.

Är jag ute och svamlar nu eller är det rent av en bra ide jag kläckt?
Vit europeisk stickkontakt av äldre modell med två metallstift och plasthölje som relaterar till diskussion om kontakter.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Elektrisk stickkontakt med avskalade ledningar redo för installation, utan adapter för olika kontakttyper.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Hur ser uttaget ut ? Har ju funnits ett flertal "standarder", som inte är aktuella längre.
 
tommib
Byta uttag hör till de hempul som man får göra. Byt uttaget istället om du inte vill byta kontakt på lampan.

Mig veterligen finns inte några uttag som har både lamputtag och normalt. Detta är troligen pga historiska skäl. Det finns också lite praktiska skäl, som att lamputtagen är klassade för 6A medan normala uttag är klassade för 16A. Det skulle iofs gå bra att kombinera ett lamputtag och en eurokontakt, som är klassad för 2,5A, men det skulle se hiskeligt fult ut.
 
Jag söker kortfattat ett uttag som båda de där kontakterna passar i. Eller så en liten plastadapter så man ändå kan passa in den i uttaget.
 
Bilder skulle underlätta - jag tolkade det som takuttag för fönsterlampor, men tommib tolkar det som uttag på vägg..... eller ?
 
tommib
Jag tolkar det som att TS vill ha ett uttag där han kan sätta båda typerna av stickproppar oaktat var det sitter (men han anger fönsteruttag...)

Jag vidhåller min tidigare ståndpunkt, byt uttaget så att det passar vald lampa om inte lampkontakten är lätt att byta. Så ofta byter man väl inte fönsterlampor?
 
Jag håller med tommib att det enklaste vore att byta uttag, men vilket uttag? Var sitter det ? Vilken typ är det idag? Vilken typ av kontakt har de inköpta fönsterlamporna? m.m. m.m. Det är väl frågor, som måste redas ut först? Är t.ex. fönsterlamporna hängande uppifrån eller är de stående på fönsterbräda? TS har inte nämnt eller visat det ännu och före det är klarlagt, så går det ju inte att ge ett säkert svar.

såg nu "Senast redigerad av Kenny Lundbäck idag 21:15" med bilder, så detta inlägg är överspelat.

Inte blir det snyggt, men det funkar om inte folk stirrar i taket ;)
Väggmonterat eluttag med inkopplad sladd och lampkontakt i ett hörn ovanför kakelklädd vägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
  • Gilla
Fred vom Jupiter
  • Laddar…
Jo som önskat, jag vill kunna köpa en fönsterlampa och vara 100% säker på att den går att plugga in under 10 sekunder oavsett vilken stickkontakt den har.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.