Vi bygger ett sommarhus och jag har upptäckt att golvet är delvis felbyggt dvs vindskyddsfolien är satt först sedan asfaboarden. Vad blir effekten av det? Måste vi montera på extra asfaboard underst. Blir man underkänd på besiktningen? Vad har ni för erfarenheter?
Tacksam för vägledning.
 
"vindskyddsfolien är satt först sedan asfaboarden"
Hur menar du?
Antar att det är trossbotten över krypgrund?
Kan du ta det lager för lager inifrån (eller utifrån) så man vet hur det är uppbyggt?
Bilder är också alltid fin hjälp.

En vanlig trossbottenkonstruktion har vindpapp i botten ovan blindbottenbrädor. Sedan kan man mkt väl sätta asfaboardskivor på undersidan mot krypgrunden, (för att skydda blindbottenbrädorna och bjälkarna från den oftast relativt höga fuktnivå som brukar vara i krypgrunder).
 
Kompletterar med bilder så blir det lättare att förstå.
 
M
Bilderna kom nog inte med.

Men att sätta vindpapp närmast naturen är väl rätt normalt. Enda skillnaden mot en fasad är att man inte behöver något ytterligare lager utåt eftersom det inte regnar där.

<Raderat>

Edit: läste ditt första inlägg igen och inser att du nog inte alls tänker på ångspärr :)
 
Redigerat:
Ursäktar tystnaden men har varit utan Internet i flera veckor. Tydligen hade inte bilderna laddats upp men jag gör ett nytt försök. Det som syns på bilden är vindskyddsfolie. Underifrånvy av en husgrund där vindskyddsfolie är monterad mellan träbjälkar, med pelare som stöd.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Marcussjogren
  • Laddar…
Menar du att det är asfaboard direkt under vindskyddsfolien?

Man brukar väl ha antingen eller, men här är det trossbotten så asfaboarden kan ha använts som trossbotten, vilket förstärkningen med tryckta brädor under indikerar. (Eftersom asfaboarden är lite vek/mjuk och kan hänga ner med tiden.) Borde då inte behövas någon vindskyddsfolie, men kanske är asfaboarden inte helt tät i skarvar och vid genomföringar, och man tyckte att det var lättare att få det vindtätt med duk?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.