Vi planerar att bygga en träterrass där vi eventuellt vill komplettera med en framtida inglasad veranda (se inspirationsbild).

Vit villa med inglasad veranda och balkong, inspirationsbild för planerad träterrass.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Verandan skall vara framför vår entrédörr åt söder och sträcka sig runt hörnet en bit in på östra husgaveln. Träterrassen kommer att sträcka sig 5 meter ut åt söder och 3 meter ut åt öster och avslutas med en trappa ned till gräsplanen (se bild).

3D-modell av en vit husfasad med tänkt träterrass runtom, i planeringsskedet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Den inglasade del kommer antagligen att avslutas en meter från kanten på träterrassen (fyra meter ut från södra fasaden och två meter ut från östra gaveln). Den kommer att sträcka sig cirka 5,5 meter längs med södra fasaden och cirka 3 meter längs med östra gaveln. Detta innebär att yttermåtten blir 7,5 meter på södra delen av terrassen och 7 meter på östra terrassen.

Om vi i framtiden vill komplettera med denna veranda undrar vi nu hur vi ska tänka oss med den bärande konstruktionen för terrassen i området där verandan ska stå?

Vi har tänkt använda 45 x 170 mm för bärlinor och eventuellt 45 x 145 för golvreglar (spännvidd upp till 2 meter). Vi hade även tänkt placera plintar med avstånd max 2 meter under bärlinorna. Kommer detta att vara tillräckligt även vid verandadelen? Måste plintgrunden anpassas så att plintar kommer under framtida väggar för verandan?
 
Ingen som har kunskaper som kan dela med sig?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.