Mina föräldrar har en liten gammal 70 tals stuga som skulle behöva ha någon typ av ventilation. Perfekt vore en kanalfläkt på vinden (för att slippa ljudet) och möjlighet att ha en grund ventilation och en högre vid varmt väder och då både manuelt påslag och timer för det högre läget.
Hur bygger man detta på ett bra sätt?
Som en vanlig paxfläkt med andra ord men då som kanalfläkt.
 
Denna kanalfläkt har en inbyggd pot för 0-10volt styrning som går att demontera och använda en extern 0-10voltstyrning.

Kanske nått sånt här eller liknande. http://www.ebmpapst.se/sv/produkter...reglerutrustning/Temperaturstyrning-CPC122040...

Men jag skulle snarare reducera ventilationen vid varmt väder om stugan är hyfsat isolerad. Kan ge svalare innerklimat om man inte suger in 30gradig luft i stugan mitt på smällvarma dagen.

Enklast kanske vore en grundventilation och bara en forceringsknapp för ökat luftflöde i några timmar, finns manuella timers som man vrider upp som är ganska billiga, (eller ännu enklare, en 5stegs-reglering, men då blir det ju inte så automatiskt.)

http://www.ebmpapst.se/sv/produkter/Styr-och-reglerutrustning/Steglös-reglerutrustning/MTP10

https://www.soliduct.se/kanalflakt-ec100/p-2686.htm
 
Den första länken hittar jag ingen fläkt på men den sista va ju guld och en steglös varvtalsreglering till den och kanske en vanlig timer så borde man kunna få till något. Tack för hjälpen. Konstigt att detta inte finns som färdiga paket för att slippa ha en fläkt i badrummet. Får slå en blick på en vanlig PAX och se om det går att dela fläkt och styrning kanske. ;)
Och att en sommarstuga från -70 skulle vara bra isolerad? Tror inte du sett en sådan stuga va?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.