Det jag läser på transformatorn så tolkar jag det till att det inte är någon konstantströms transing.

Det står 12VDC max 500mA, vilket är lika med max 6W.



För att slippa skarva i någon tjockare kabel kan man täta med "fullösningen" dvs rulla på några varv med eltejp så att kabeln blir tjockare just där den skall gå igenom förskruvningen.
 
  • Gilla
kia2
  • Laddar…
Då skall det inte vara några problem! Tog inte upp sidan utan fokuserade enbart på att 500mA angavs, står det Max 500mA och 6W så skall det vara helt okej! Förutsatt att inte ljuskällorna drar mer än så..
Vet att även Hornbach har ett utbud på boxar och förskruvningar...
 
Då funkar alltså transformatorn på Biltema? I manualen står det "Max strömstyrka: 500 mA".
 
Som vi förstår det så skall det funka...
 
kia2 skrev:
Då funkar alltså transformatorn på Biltema? I manualen står det "Max strömstyrka: 500 mA".
Den fungerar till 2 stycken Cosa30 slingor med 10 lampor styck blir ca 4,2 W. Vill du ha fler slingor eller ytterligare någon 12V lampa så räcker den inte till. Då får du köpa någon transformator som kan lämna mer amper/klarar mer watt. Men en sådan transformator har större mått och kräver också större vattentät låda. Så det är "bara" att välja vad du vill ha.....
 
Jag måste sätta igång att skruva trall, så därför behöver jag göra koppling till transformatorn själv eftersom min granne (som skulle hjälpt mig) är på landet hela helgen. Grannen får sedan göra kopplingen till dosan och/eller skymningsrelä så småningom.

Första steget är att koppla transformatorn till Cosa 30.

Visst stämmer det att jag kapar vid stickproppen, skalar av (jag har verktyg för det), petar in de två tåtarna i transformatorn på den sida där det står plus minus och skruvar åt? Eller är det den andra sidan på transformatorn som gäller? Har det någon betydelse vilken tåt som går till vilket hål? Nu talar vi alltså endast om kopplingen från Cosa 30 till transformatorn. Kabeln som syns på bild är 2,5 mm.

Tack för hjälpen. Skall köpa EKK el EKLK under dagen.
 
  • IMG_0475.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tråden från lamporna skall in i transformatorn på plus och minus sidan. Till den andra sidan skall du ansluta fas och nollan, 230 V.
Trådarna från lamporna är plus och minus känsliga, så tillvida att hamnar de på fel plats så lyser inte led:en. Då får du vända på trådarna. Är det inte en kontakt i slutet på sladden från lamporna? Om du har ett mätinstrument så kan du mäta, efter det att du klippt sladden, vilken tråd i sladden som är kopplad till "mittpolen" i kontakten, den skall anslutas till + på transingen och den andra som går till kontaktens "yttre" skall in på - polen.
 
En ytterligare fråga ang kopplingsdosan från Bitema som alltså skall sitta utomhus. Behöver man fundera/göra något åt eventuell kondens i dosan?
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.