Hej Linda!

Roligt att du gillar våra hus!

Du skriver att totalentreprenad är det enda man ”vågar” satsa på.
Jag antar då att du känner dig osäker och syftar på eventuella problem som vissa ibland kan råka ut för under byggtiden. Vi delar ju inte den ibland allmänna beskrivningen om att totalentreprenad är en garanti för ett problemfritt byggande.

Villa Varm är en hustillverkare som själva både säljer och tillverkar monteringsfärdiga hus direkt till kunden. Det kan låta självklart att en hustillverkare säljer sina hus men faktum är att flertalet husleverantörer anlitar säljagenter/provisionssäljare ofta med säljkontor runt om i landet som tecknar avtalen. Som Villa Varm-kund däremot, har du kontakt med oss på husfabriken från början till slut. Det är detta som vi menar är grunden till en smidig byggprocess. Det innebär raka beslutsvägar och dialog direkt med ansvariga som kan ge goda råd på vägen och som följer dig under byggprocessen.

Villa Varm är ett familjeföretag som varit verksamma i över 30 år, är AAA-klassade för kreditvärdighet och har de nöjdaste kunderna enligt en färsk marknadsundersökning. Vi påstår att vi både kan bygga hus och att hjälpa våra kunder - som ju själva oftast har liten egen erfarenhet av husbyggnad. Vi har lärt oss att kunden själv, tillsammans med oss, framgångsrikt kan leda sitt eget husprojekt.  Det kräver ett engagemang, är inte omöjligt för de flesta och ger en mycket stor tillfredsställelse i slutändan. Kan ni avsätta tid att leda projektet ger det normalt lägre kostnader, möjligheter till beslut under färdigställandet och en gedigen kunskap om det egna huset.
Men, har ni varken tid eller lust att engagera er, så är det lämpligt att antingen köpa tjänsten med projektledningen eller att ta en totalentreprenad.

Villa Varm ansvarar för:
-  Planlösningsskisser och bygglovshandlingar
-  Upprättande av entreprenadhandlingar för grund, el, och vvs
-  Tillverkning av monteringsfärdig husleverans i vår fabrik
-  Leverans och stommontering av egna montörer på plats - dvs huset under tak och tätt
-  Materialleverans av invändiga snickerier

Du kan läsa mer om projektledningen och mer specifikt om våra åtagande på vår mycket utförliga och omfattande hemsida.


Med varma hälsningar

Håkan Björkman

 
Villa Varm - Hakan Bjorkman skrev:
Vi delar ju inte den ibland allmänna beskrivningen om att totalentreprenad är en garanti för ett problemfritt byggande.
Det är väl inget bygge som är helt problemfritt.
Däremot är det lättare för en okunnig beställare att bara ha EN som är totalt ansvarig och EN man klagar hos. Ofta är ju ett fel komplext och kan bero på att flera parter är lite ansvariga. Då slipper man som kund problemet med att alla skyller ifrån sig så fort något går på tok.
Det är ju trots allt så att en kunnig entreprenörhar lättare att förutse vilka problem som kan dyka upp. Tex. att jaga på andra innan förseningen är ett faktum eller att skynda på besked som beställaren ska lämna så att inte sluttiden blir hotad.

Hur skulle det sett ut om vi köpte bil på samma sätt som vi köper hus?
Motorn från en, karossen från en annan, inredning från en tredje och lacken sprutar vi själv...............
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.