Hej
Vi har rivit bort en heltäckningsmatta i ett rum. Och det va limmat över hela golvet tyvärr och det sitter kvar "skum" från mattans undersida nu. Vi har skrapat bort det värsta men det finns lite rester kvar. Och det gör inget för vi ska lägga golv över. Men nu till problemet det luktar illa, en unken doft. Vi har vädrat i några dagar men det blir inte bättre. Vet inte om det är limmet eller matt-resterna som luktar. Vad ska vi göra som inte betyder slipa eller bryta upp hela golvet?
Snälla kom med alla tips och knep ni kan.
 
Prova ättika på ett fat med lite vatten. Billigt och enkelt , sen om det funkar...

Med vänlig hälsning, fremax
 
Välkommen hit!

Skrapa bort så mycket ni kan men det kan behöva slipas dessvärre... Är det hus eller lägenhet?
Trä eller betonggolv?
Är det bottenvåning och är i så fall golvet isolerat?
 
Det är ett hus och det är på bottenvåningen. Det är ett gran golv och det finns spån under det.
 
Första frågan då är om lukten kommer från resterna av mattan eller golvet under. Mattan har ju antagligen varit tät och i så fall hindrat lukt att komma upp.
Borra upp ett hål någonstans i golvet där det inte sen påverkar nya golvet. Gräv ur lite spån och lägg i en plastkasse och knyt igen. Ta med påsen ut och var ute (eller i bilen eller nåt) i minst 10 minuter så att luktsinnet hinner anpassa sig.
Öppna påsen och lukta och se om det är samma lukt. Är det inte det så skrapa loss lite rester av matta/lim och gör likadant.
Är det sen bara matta/lim som luktar så kan ni enklast hyra en golvslip och slipa bort det.
 
  • Gilla
Jumos
  • Laddar…
Efter att ha testat alla husmors knep vi hittat så slutade det med att vi rev ut golvet. Och den dåliga lukten var borta nästa dag! Tack och lov så behövde vi inte ta bort spåret också.
Tack för tips och svar
 
Paxs
Bröt ni upp grangolvet och behöll spånskivorna? Och vad var det som luktade?
 
Det fanns inga spånskivor under. utan bara spån som isolering mellan bjälklaget. Men eftersom doften försvann när vi tog bort grangolvet så antar vi att det va limmet som luktade. Eller en kombination med att förra ägarens hundar inte va rumsrena.
 
  • Gilla
Henri
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.