R
någon som har denna tanke, att ta en gammal turisbuss och bygga om den till dels transport av mat och som logi vid arbete i andra städer? Skulle vilja ha lite tips/ider om hur man skall göra?
Glad för alla ideer och tips :)
 
Jobbar själv med bussar och sätt detta flera ggr, underhållskostnaderna kan ju dock beroende på vad man väljer bli ganska höga. Ett tips är välja en gammal Volvo b10m chassi, kanske med VANHOOL påbyggnad finns mycket på skroten att fixa till dom men det börjar väl sina lite modellen är inte så vanlig längre.

Det finns vissa regler också som tillåter personer med körkort taget innan 1998 att köra med B kort om du saknar D kort alt om någon som inte har D kort i familjen skall köra

Brukar finnas ganska mycket gamla hus bussar på blocket. Gå till www.svenskbusshistoria.se och sök på husbuss så kan du hitta andra husbussar i landet
 
Vad är du inne på när du skriver transport av mat?
 
Tungt B-fordon som Sammy är inne på får dels som mest ha 8 passagerare och dels får de inte ha lastutrymme. Jag är inte helt säker på exakt hur den regeln är utformad, men en polare som byggde rejsbuss fick till slut ha tävlingsbilen på kärra efter för hade han gjort plats för bilen inuti bussen hade det fått bli C-registrering. Och så måste man ju ha ett B-kort från 1996 eller tidigare.

Alternativet är som sagt att regga som lastbil. Inget problem med upp till 8 passagerare då heller. Inte ovanligt med upp till 6 passagerare i brandbilar till exempel. Då är det fritt fram med lastutrymme och så, men då krävs C-kort.

Mer än 8 passagerare så är det en buss och då blir det jobbigt med kortet om du inte har D redan, då...
 
Redigerat:
R
Transport av pall, runt 4-6 pallar
 
R
Måste ha F kort, bussen är tänkt i SL stl så bussen är minst 13 tpn
 
R
D kort
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.