Hej, tänker bygga ett sjödalshus och undrar om någon här har erfarenheter av företaget.

Mvh

a94mikli
 
Hej,

Bra att veta: Sjödalshus och Götenehus byggs i samma fabrik. Det är ingen större skillnad på husens kvalitet. Däremot ligger Sjödalshus ca 10 % högre i prissättning dom har erkänt svårt att motivera den prisskillnaden!

Men dom bygger fina och bra hus, men som sagt dom försöker nog marknadsföra sig som något dom egentligen inte är, dvs "en klass bättre"! ...och ta betalt därefter....

Finns mer prisvärda husleverantörer på marknaden!

M v h
Michael
 
Hej!

Jag håller med michael01.
Sjödalshus verkar omotiverat dyra jämfört med andra tillverkare som tex A-hus och Trivselhus med fler.
 
Hej,
ja de har ju vett att ta betalt. Anledningen att valet föll på Sjödalshus var dels att säljaren är kunnig och har byggt 5 hus i närheten under förra året. Har pratat med en ägare hittills och de verkade väldigt nöjda.
De använder entreprenörer med gott rykte också. (bor på en mindre ort så rykten sprids fort). Dessutom ingår ju allt i grundutförandet tex. taklister, kakel i badrum osv.
Tror att de flesta hus idag håller hög kvalitet, och med rätt hantverkare så blir resultatet bra. Vi tyckte att förutsättningarna för ett gott slutresultat var bra vilket motiverar ett något högre pris.

Mvh

Micke (a94mikli)
 
Utan att närmare gå in på husen, deras utseende och kvalitet, har vi fått den uppfattningen att Sjödalshus och Götenehus har en helt annan kundorientering än Trivselhus. Att placera kunden i periferin - såsom Trivselhus lär göra - innebär kostnadsbesparingar vilket håller nere priset på slutprodukten. Frågan är bara vilket kunden är mest betjänt av?
 
Hej Mr. beach

Bygger du ditt hus själv eller lägger du ut jobbet? Hur långt har du kommit?
Har du haft några problem?

Nyfiken

/Micke
 
Bygger inget på huset själv. Har kontrakt på hela entreprenaden med en firma. Vi räknar med att börja invändig målning till helgen och flytta in i slutet av februari.

Vi har inte haft några problem alls med Sjödalshus (eller firman som bygger). Tvärtom har de varit väldigt tillmötesgående och vi har fått igenom i princip allt så som vi ville ha det. Vid något tillfälle ringde till och med arkitekten upp för att förklara varför man inte kunde göra si eller så av konstruktionsskäl.

Det enda som jag kan se som lite smolk i bägaren är att ändringar som vi har gjort i slutfasen tillsammans med försäljaren har inte uppdaterats på samtliga konstruktionsritningarna. (Snickarna har en hel pärm med ritningar på väggsektioner, detaljer mm). Det resulterade till exempel i att några strömbrytare satt på fel vägg, skräpluckorna var inte utritade på alla ritningarna, och vattenutkastet satt på fel vägg. Allt detta har lösts enkelt på plats, men det gäller att man ser det själv!
 
Vad roligt att äntligen få flytta in! Kul att det mesta verkar ha gått enligt planerna också.
Vi beräknar att börja med markarbetena i mars/april någon gång. Så inflyttning kanske blir bortåt juni/juli.
Skall inte heller göra nåt själv utan lejer bort allt.
Vilket hus är det ni bygger?
Själva har vi valt Nora E 45:7 från Villa Sverige serien.

/Micke
 
På ritningarna står det att det är ett Rosendal, men efter mutationen med Carl Larsson och alla våra ideér och förändringar kallar vi det kort och gott "Strandvillan". ;D

vaster.thumb.gif
soder.thumb.gif
 
Till a94mikli

Vill bara säga att jag tycker du verkar välja Sjödalshus av rätt skäl, de som du nämner ovan.

En bra och kunnig säljare är A & O. Eftersom säljarna för Sjödalshus (och de flesta andra hustillverkare också) är egna företagare kan de lätt hamna mitt emellan tillverkare och slutkund i tvister. Då är det väldigt viktigt att säljaren redan från början står på kundens sida, dvs din sida!

Lycka till med bygget!

/Michael

 
Hur det ser ut på andra ställen vet jag inte, men i vårt fall jobbar säljaren på det byggföretag som utför entreprenaden. En lyckad kombination i vårt fall.

 
Till michael01

Tack ska du ha. Snart drar det igång...

Till mr beach

Vilket vackert hus!
Hur har kalkylen hållit så här långt? Är själv lite fundersam om markarbetet kommer att bli dyrare tex.

/Micke
 
Är det någon som har någon erfarenhet av Sjödalshus i Göteborg?

Vi har tidigare varit nära att skriva på kontrakt på en tomt, men genom kontraktet skulle vi samtidigt förbinda oss att bygga ett hus med Fiffel&båg Bygg AB. De verkade fullt upptagna med att reda ut gamla tvister i Tingsrätten, övertyga revisorn om att skriva under revisionsberättelsen i bokslutet mm. Så vi skrev inte på kontraktet.

Nu har firman som satt på tomten tydligen sålt den till Sjödalshus, och de vill bebygga den.

Har fått blandade intryck av Sjödalshus genom forumet, med den gemensamma nämnaren att de är relativt dyra. Vidare verkar inläggen generellt lägga stor vikt vid säljarens kunskap. Därför tänkte jag höra om det finns någon erfarenhet av deras representant(er) i Göteborg?

Vidare antydes det i någon tråd att deras ekonomi var ansträngd. Någon som vet mer?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.