D
Hälsorisken är mental.
Köp ett trådat larm och fokusera på att få dina lägenhetsgrannar att stänga av wifin.
 
  • Gilla
Anna_H och 1 till
  • Laddar…
Ha inga grannar som tur är hehe.. svårare hitta bra trådat larm.. men det måste vara gsm uppringt och där bli de ju strålning oxå, inte lätt de här!
 
D
Fattar inte vad som är så svårt med att hitta bra trådade larm?
De enda bra larmen och som framförallt är godkända att användas enligt larmklass 1,2,3 är trådade.
Men det är klart, ska du ha larmkablage uppspikade på väggen lär du få en elektromagnetisk inhägnad av din bostad, vilket leder till ökad användning av foliehatt som skydd.
Kontakta en larminstallatör för att vara på den säkra sidan (y)
 
RilleRock
DMOL skrev:
Fattar inte vad som är så svårt med att hitta bra trådade larm?
Frågan kvarstår.
 
Dyra dom trådbundna med gsm uppringning med kamera. Ej under 10000 om man ska ha Bosch eller Siemens. Skumma är att dom ej finns intyskland. Är väll där dom tillverkas
 
Jag har empiriskt på 90-talet kunnat konstatera att de flesta fallen av så kallad elallergi består i antingen känslighet för blinkande ljus (dvs 50 Hz lysrör) som ger huvudvärk eller känslig hud som resulterar i torr stickande hud. Byte av lysrör till högfrekventa avhjälper det första, krukväxter, plattskärmar, reglering av ventilation mm avhjälper det andra.Det gäller kanske inte alla, men för en mycket stor andel funkar dessa åtgärder.

Kan tänka mig att känsliga personer även kan reagera på ämnen som avges från alla moderna material, och vissa kan nog känna av starka fält också, tänk bara på hur det kändes när man var liten och satte ansiktet jättenära den gamla tjock-TV:n. Men att känna dem är ju inte samma sak som att vara allergisk mot dem. Däremot ger sådan känslighet möjligen bättre lokalsinne, så länge det inte störs ut av för mycket metall och betong :)
 
gasto skrev:
Ju snabbare nät ju mer strålning skulle ja tro
De nya snabbare näten kommer att behöva så mycket kapacitet att masterna kommer att sitta tätt och sända på låg effekt. Det är alltså inte önskvärt med lång räckvidd, som tex för en radio- eller tv-mast.
Strålningen avtar snabbt med avståndet så det är mycket små nivåer.
Oroa dig mer om du har en riktigt gammal dect telefon hemma som alltid sänder på full effekt, oavsett om det behövs eller inte.
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
RilleRock
gasto skrev:
Dyra dom trådbundna med gsm uppringning med kamera. Ej under 10000 om man ska ha Bosch eller Siemens. Skumma är att dom ej finns intyskland. Är väll där dom tillverkas
Så dyra är de inte men visst allt är relativt.
Vad kostar en ny iPhone?
Hur lång tid tror du ett bra trådbundet larm håller?
Hur mycket underhåll kräver det efter installation?

Man kan ju inte få en Porsche om man betalar för en Fiat.
 
Ok är trådbundet mer hållbart än ett trådlöst? Är det Bosch och siemens som är mest prisvärda?
 
K
Trådbundet är driftsäkrare och kräver mindre underhåll om det är det som du frågar.
Känner inte till Bosch larm men Siemens/Vanderbilt SPC, DSC PowerSeries/Neo, Paradox och Galaxy är väl de vanligaste.
 
Ett trådbundet kan man ha i över 30 år, mer eller mindre det enda underhåll som behövs är backupbatteribyte i centralenheten, om det är vanliga gelfyllda blyaccar så är bytesintetvallet var 3-6år.

I trådlösa enheter är batteribytesintervallet 1-4år beroende på hur ofta larmpunkten aktiveras (någon passerar eller öppnar/stänger dörr etc).
 
Ok vilket är mest prisvärda kitet med kamera ?tar gärna imot tips, måste vara gsm uppringt också. Gärna under 10 pannor
 
Anna_H skrev:
Du blandar nog ihop strålning med radioktiv strålning, vilket inte har med varandra att göra.
Ska man vara petig så är radioaktiv strålning av gammatyp - och radiostrålning - båda av samma natur; elektromagnetisk strålning. Så Jo, dom är "släkt" men med helt olika frekvens och verkan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.