Sugen på ett visonic powermaster 10. Allt är helt trådlöst. En sak som slog mig var om det är hälsorisker med trådlösa system? Vad tror ni? Hade helst velat ha ett med kabel, men sämre utbud. men mycket smidigare med trådlöst att sätta upp så klart. Hoppas på något bra svar. Tack
 
Det är väl ungefär lika farligt som radiosändare och wifi. dvs inte alls.

Du blandar nog ihop strålning med radioktiv strålning, vilket inte har med varandra att göra.
 
Ok tack för svaret.. Om wifi är ohälsosamt går det ju skilda meningar om. Endel säger det är cancerframkallande andra inte
 
"Radiostrålning" är ofarlig i dessa pyttesmå effekter, vid höga effekter så finns hälsorisker, men dom effekterna kommer du som privatperson troligen aldrig att komma i närheten av.
 
gasto skrev:
Ok tack för svaret.. Om wifi är ohälsosamt går det ju skilda meningar om. Endel säger det är cancerframkallande andra inte
Vi kan väl säga så här, radiostrålning i olika former har funnits omkring oss väldigt många år nu. Och än så länge finns väl inga vetenskapligt verifierade belägg för att det skulle finnas någon koppling mellan radiostrålning och cancer.

jag skulle nog säga att det snarare ligger närmare till hands att tro motsatsen, att radiostrålningen skulle motverka cancer. Vilket då nödvändigtvis inte är hälsosamt för kroppen i övrigt heller ;)
 
Det finns belägg för att det inte är cancerframkallande. Det är ju hjärntumörer det har pratats om och man har gjort en jättestudie där massor med folk som haft hjärntumörer fått fylla i en tjock bibba med papper om sin boende- och arbetsmiljö, mobiltelefonvanor osv.

Men är man ändå orolig så är det ju i det här läget det funkar med en foliehatt. Därav namnet Foliehattar som nedlåtande benämning på folk som tror på konspirationer.
 
Nä just nu finns det nog inga belägg.. Vi får se om 30 år om 4g nätet gjorde folk sjuka. Ju snabbare nät ju mer strålning skulle ja tro
 
  • Gilla
ullak40
  • Laddar…
Om vi nu för ett ögonblick antar att det kommer visa sig att "radiostrålning" är lite farligare än vi tror just nu. Så är radio i just larmsammanhang extremt lågstrålande. Detta eftersom det handlar om batteridrivna prylar där batterierna helst skall klara några års drift.

Det innebär att de enskilda sensorerna i princip alltid är avstängda. De skickar ett meddelande då och då i en kort "burst" som kan pågå i några millisekunder (troligen snarare mikrosekunder). radiosändaren i sensorn drar typiskt 1000 - 100 000 ggr mer ström än resten av sensorn. Därför är man extremt sparsam med att ha radion igång.

Och när sändaren är igång så är sändareffekten extremt låg.
 
Det ska inte vara några problem t (är man känslig bör man givetvis kolla upp detta närmare med sin läkare). Komponenterna sänder med max 10mW och huvudenheten med max 25mW var 7:e minut. Ha en trevlig dag!

Fick detta svaret av verisure
 
Ha ej hittat visnic hur mycket deras strålar ut
 
Nu har vi haft en massmarknad för mobiltelefoni i typ 25 år, under de här åren har miljarder människor utsatts för "strålning" från mobiler. Antingen som användare, eller genom att befinna sig i närheten.

På 90 talet predikades det att vi kommer att få stora skador av detta.

OM det vore så att detta ger en dramatisk risk för skador, så skulle vi vid det här laget se det tydligt i sjukvården. Det har aldrig funnits några seriösa undersökningar som kunnat visa på skador.

De mobiltelefoner vi har idag arbetar med mycket lägre sändareffekt än vad vi hade tidigare. Det har inget med hälsorisker att göra, utan ju fler telefoner det finns desto lägre effekt måste de sända med för att inte störa varandra.

I gengälld ligger basstationerna tätare, men varje bas täcker ett mindre område (=lägre sändareffekt), allt för att kunna packa in fler mobiler i nätet.

Uteffekten på radion i en telefon idag är typiskt 10 - 50 ggr lägre än för 15 år sedan.
 
J
gasto skrev:
Nä just nu finns det nog inga belägg.. Vi får se om 30 år om 4g nätet gjorde folk sjuka. Ju snabbare nät ju mer strålning skulle ja tro
Jag tror snarare att någon om 30 år startar en tråd om att det väl i och med 7G väl borde börja visa sig att folk blir sjuka?
Fattas bara att nån cyniker då börjar raljera om att det om 30 år till pratas likadant om 10G...
 
Ni har säkert rätt. Men intressant fråga är det allt
 
RilleRock
gasto skrev:
Hade helst velat ha ett med kabel, men sämre utbud.
Vad menar du detta?
 
gasto skrev:
Nä just nu finns det nog inga belägg.. Vi får se om 30 år om 4g nätet gjorde folk sjuka. Ju snabbare nät ju mer strålning skulle ja tro
Det är på sätt o vis tvärtom. Ju snabbare nät och ju fler användare vi har, desto mindre måste cellerna vara, alltså den yta som täcks av en basstation. Därmed måste också sändareffekten vara lägre, både i mobilen och i basen. Annars stör de närliggande celler.

Varje cell kan serva ett visst antal mobiler med en viss hastighet. Vill du då ge alla användare dubbelt så hög hastighet, så måste du bygga dubbelt så många celler, som var och en måste vara hälften så stora. Vill du sedan ha dubbelt så många användare, så måste du dubbla cellerna en gång till.

Rätt (mycket) förenklat.
 
  • Gilla
tommib och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.