Vårt gemensamma avloppssystem (tre fastigheter) underkändes av kommunen. Tog in offert av firma för totalentreprenad på helt ny anläggning, med infiltrationsbädd (dryga 70m2), fosforfälla, ny brunn - rubbet.

Deras offert?
Över en kvarts miljon (255 kkr).

Ca 35 kkr för jobbet, resten material.

För er som är mer insatta, är detta verkligen rimligt? Jag hade först tänkt att det kanske skulle hamna på ca halva det priset.

Tacksam för synpunkter.
 
Ta in fler offerter. Har avlopp med en granne som vi gjorde om förra året. En tomte gav uppskattning på 150-200 efter att ha varit ute. Slutade med att vi gjorde det under vintern när en grävare hade lite jobb och fick det för 90. Då är det 4 m2 betongbrunn och sk kompaktbädd (moduler), grävning 50m från gamla och 50m dike vid utlopp.
 
exempel för en fastighet:

Anbudet har reviderats efter samråd med miljöinspektör på grund av att marken består av lera på 0,4 m djup och en annan konstruktion måste användas.

Härmed har vi nöjet att lämna anbud på enskilt avlopp enlig ovanstående till ett pris av 165 061 kr inkl. moms. Med ROT-avdrag (50%) blir priset 131 373 kr inkl. moms.

I ovanstående pris ingår:
Ansökan och anmälan till kommun
Komplett anläggning med infiltration och markbädd
Grävning från utloppsbrunn till bäck
Anslutning till befintligt avlopp i huset.
Återställning av mark
 
Hemmakatten
Vår infiltrationsanlähgning inklusive betongskamavskiljare, fördelningsbrunn, infilttationsbädd och all rördragning från tre fastigheter kostade ca100' för 10 år sedan. Låter orimligt att priset skulle ha ökat så ofantligt mycket. Ta in fler offerter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.