Vi har en friggebod med bastu samt relaxrum med en liten dusch som vi får vatten via havet genom en hydroforpump ute på landet som ligger på en Ö i skärgården utan kommunalt vatten.
Är ungefär 25år sen den vart klar och nu har vi upptäckt fukt vid dusch samt bastugolvet.
När vi byggde upp bastun med trägolv så började vi med att lägga plast över hela golvet (fuktspärr) efter det så la vi på vanliga golvspånskivor efter det så vart det våtrumsmatta. Väggarna i duschen la vi isolering samt plast mot isoleringen (fuktspärr) efter det gipsskivor samt Våtrumsmatta på väggar samt tak. I helgen började vi plocka bort våtrumstapeten och gipsskivorna var helt blöta men eftersom vi lagt plast mot isoleringen så var det torrt när vi tog bort plasten mot isoleringen. Likaså golvet i duschen tog vi bort våtrumsmattan och lika där golvspånskivorna var helt blöta ner till plasten, men när vi tog bort plasten från dusch golvet så va trägolvet helt torrt som tur va. Nu till min fråga till er som har kännedom vad man ska använda för material till golvet för att slippa fuktproblem? Ska det vara tätskikt som gäller nu eller? lika så väggarna och tak i duschen? Tacksam för svar för någon som vet. Friggeboden ändvänds bara våren, sommaren och hösten alltså ingen värme på vintern.
 
F
Vi har tyvärr gjort likadant i vår duschfrigga på landet. Ännu inga problem men det kommer väl..
Efteråt har jag läst på lite. Dock ingen expert.
Dubbla fuktspärrar stänger inne fukten mellan dem. Verkar ju vara precis det ni råkat ut för. Fukten fastnar mellan diffspärr och våtrumsgolv/vägg.
Ett skikt räcker. I detta fall våtrumsmattan/golvet.
 
Man brukar inte rekommendera att ha byggplast väggarna i en bod som inte är uppvärmd. Det enklaste och mest korrekta bör vara att bara ha plastmatta på golvet och på väggen i duschen, och inga tätskikt någon annanstans.
 
  • Gilla
klaskarlsson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.