Hej!

Det sista som återstår i vår planlösning för nybygget är badrummet. Får inte riktigt till det! Som det ser ut nu har vi två fönster, men jag anser att vi inte behöver ha det lilla fönstret på gaveln... Det måste nämligen finnas plats för förvaring. Gärna både högskåp och lågskåp. Duschen ser ut som den gör då vi vill ha gott om utrymme där inne och tanken är att väggarna byggs upp av glasbetong.

Allt som syns i bilden ska få plats, ett dubbelhandfat, ett badkar, en extra handduschblandare vid toaletten, handdukstork och duschväggarna. Förslag på hur vi möblerar detta lämpligast mottages tacksamt :)

Screenshot 2016-05-17 14.56.51.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Behåll båda fönstren. Bygg en vägg med skjutdörr mellan toaletten och handfaten (som flyttas en aning åt vänster i ritningen), samt en vägg eller frostad glasvägg mellan toalettutrymmet och badkaret.

Fördelar:
Du får fortfarande in ljus från två håll (skjudörren står normalt öppen när toan inte används)
Du får toalettdelen avskild utan att bli mörk och trång
Du kan montera grund förvaring både på utsidan och insidan av den nya skiljeväggen om du behöver.

Nackdel:
Nischen där badkarets innersta del hamnar blir lite klurigare att städa än om badkaret står fritt. Men det kan det vara värt.

Nedersta delen av väggen mellan toautrymme och badkar kan göras solid (även om du väljer glas överst) så att du kan dra upp rör där och sätta bideduschen mittemot toan, om du vill spara utrymme bredvid toastolen.

Glöm inte att du kan montera grund förvaring på väggen bakom/ovanför toan också.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.