Köp aldrig hus, fritidshus tillverkat av Keostugan
 
Varför inte? Vi har köpt flera stugor därifrån, och har ingenting att klaga på. Kan du komma med exempel på vad som inte är bra?
 
Redigerat:
Ja, en referens får vara mer utförlig än sådär. Utveckla, annars raderar vi tråden.
 
Husen byggs på ett slarvigt sätt, inga mått stämmer överens, snett och vint. Outbildade
 
Men hur är upplägget, de säljer väl byggsatser, om nu monteringen är dålig, vem utför den? vilken typ av avtal har du med Keostugan?

Hur hanterar de din reklamation?
 
Här kommer en förklaring. Vi köpte en stuga med montering. Först fick vi vänta väldigt länge innan de kom och började att montera stugan. Det första problemet var att de inte hade med sig några markstenar för att göra markjobbet. Detta utfördes på ett mycket enkelt sätt för att de skulle kunna montera stugan snabbt för dem. Vi hade beställt den isolerad. Då upptäcker vi att de monterar ingen plast på insidan, detta gör att isoleringen inte fyller någon funktion. D.V.S att det blåser rakt igenom. I golvet tryckte de ner isolering med dålig passform. Detta var bara början på allt elände. Det finns mycket mer att säga. Vi köpte stugan från Keostugan inkl. montering.
 
Det framgår från deras hemsida att det inte ingår plast som diffusionsspärr varken i vägg eller golv - så detta kan väl inte varit någon överraskning?
 
Jaja det var en liten del i det stora hela
 
Ja det var en liten del i det stora hela. Man litar ju på att de som hustillverkare gör ett riktigt arbete
 
Plasten i en kontruktion med isolering är ju inte där som vindskydd, utan för att hindra fuktig luft från insidan att gå ut i isoleringen, där den kan kondensera, och bilda mögel. I sommarstugor sätter man ofta inte plast eftersom det där kan vandra fukt även utifrån och in, då skulle plast på insidan av isoleringen göra mer skada än nytta.

Vindskyddet är ju ofta en vindskyddspapp eller liknande material som skall sitta på den kalla sidan av isoleringen. I en del konstruktioner har man istället gipsskivor med tätade fogar.
 
Redigerat:
Just på Keostugan så har man inte något annat än planktimmer på utsidan. Så det gör ju att isoleringen inte fyller någon funktion.
 
snickare16 skrev:
Just på Keostugan så har man inte något annat än planktimmer på utsidan. Så det gör ju att isoleringen inte fyller någon funktion.
Så har det varit på stugorna som vi byggt med. Men det funkar super! Varma och sköna året om!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.