Status
Tråden går ej att kommentera.
Lite information ang. Automower.

Det är Husqvarna som gör den, men den säljs under electrolux. Så har det inte varit på de tidigare modellerna och så kommer det antagligen inte vara nästa säsong.

Ang. reservdelar som t.ex knivar så är det inga problem. Allt finns hos närmaste Husqvarna Skog och Trädgård-butiken.

Både maskinen och laddstationen är skyddade med en kod. Maskinen måste stå i laddstationen när koden ändrars och då förs koden över till stationen.
Dessutom har alla återförsäljare information om serienummer osv vilket gör den väldigt ointressant att stjäla.

På de senare modellerna kan man själv styra en massa inställningar, förutom tid och dagar kan man bland annat styra utgångsvinkel samt få den att klippa biytor.

Ang. ljudnivån. Den är väldigt väldigt låg. Till skillnad från motorgräsklippare (inte cylinderklippare) sliter den inte av gräset utan skär av det med 3 stycken rakbladsknivar. Vilket innebär att den inte alls behöver ha samma kraft/hastighet.

Den finns att hitta för 17500:- på nätet inkl. frakt.


 
Till skillnad från motorgräsklippare (inte cylinderklippare) sliter den inte av gräset utan skär av det med 3 stycken rakbladsknivar.
e d en rotor klippare, så slår den av gräset :( bara cylinderklippare som KAN klippa gräset...
 
Med tillräckligt vassa knivar så är det nog "hugget som klippt" 8)

Men visst finns det en anledning till att greenkeepers använder cylinderklippare, men de måste också vässas för att klippa gräset istället för att "klämma" av det.
 
Bara för sakens skull. ;)

Jag skrev att den "skär av gräset" vilket är precis vad den gör. Jag gör skillnad på att skära och att klippa.

För att klippa krävs självklart en underkniv så som på cylinderklippare.

/dk




 
Jag pratade med en återförsäljare som sa att nya Electroluxklipparen och Husqvarnan är precis samma maskin med olika skal och att det går att uppgradera en "gammal" Husqvarna med nya mjukvaran. Undantagen är den första Husqvarnan "G1" och de allra tidigaste av den nya Husqvarnan som har ett annat kontrollerkort. Kan vara värt att veta om man kollar begagnatmarknaden.
 


Ännu en gång :D

För att klippa krävs självklart två stycken delar, som t.ex cylindern och underkniven på en cylinderklippare.

Medan man skär till exempel med en kniv, som t.ex på en automower.

/dk

 
En robotklippare verkar funka bra men undra om inte gräsmattan måste vara fri från kvistar och annat skräp?

Det finns en byggsats för händiga gör det självare.
http://www.robotshop.se/
 
automowern är guld värd.. blir skitbra och konstant hyfsat nyklippt alltid..
 
Byggsatsen, robocut, vann t.o.m. över Automower i PC för allas test. Inte mycket till test tyvärr. Pytteliten testyta med litet "hinderbana" säger ju egentligen ingenting om hur klipparna är.

Mest negativt med robocut tyckte de var att den var "fulare", men det kan man ju ha åsikter om... Det är ju bara att vända en barnpulka uppochner och måla den grön så ser den ut som Automower.

Jag har i alla fall varit sugen på att bygga en ett tag och tusan vet om det inte blir av i vinter :)
 
Klarar den av kuperade tomter?
 
Forskning och Framsteg skrev för många år sedan en artikel om systemen bakom "robotklipparna". De mest intressanta var att Husqvarnas system med att låta klipparen gå helt slumpvist över gräsmattan gav en mer välklippt matta än de modeller som klippte "enligt plan", tex i vissa väderstreck eller med guider nergrävda i mattan. Det kunde också bevisas matematiskt att den slumpvisa klippningen täckte större yta med jämförbara kapacitet.

En god vän till mig har den första generationens Husqvarna och den bara går och går (och klipper)
 
Jo, om man inte kan köra väldigt exakt så är slumpen ett säkrare kort. Att gräsmattan mår bättre av att klippas åt olika håll gör ju inte saken sämre heller.
 
Det här låter ju fantastiskt :), vi har ca. 1000 m2 att klippa och det går ju åt en hel del tid/kraft, när gräset väl blir tjockt någongång (om det nu någonsin blir det ;)), MEN hur fungerar det egentligen med avgränsning av tomten, så man inte klipper hela kvarteret??

Vad är det för typ av 'sensorer' som gör att klipparen vet var den sas. 'bor' och ska dessa grävas ner runt tomtgräns, eller hur gör man....??
Blir 'avgränsningarna' rent av synliga på något sätt??

Hur funkar det runt träd, häck, gångar, altan osv. måste man sätta 'avgränsningar' även runt alla dessa ställen för att den ska veta var den ska ta vägen??

MVH//Christina.
 
Du får lägga ner en kabel som markerar den yttre gränsen. Träd och altaner känner den av och undviker. ;)
 
Man lägger ner en kabel i marken som blir som ett stängsel för klipparen. Kabeln grävs ner ett par centimerter i jorden. Det går att lägga "stängsel" runt träd, buskar och svåra partier också. Men... klipparen har också IR-"ögon" som upptäcker hinder innanför kablen. Så skulle man glömma en krocketklubba på gräsmattan så undviker klipparen den. Gångar går klippare över om de är i nivå med gräsmattan, annars får man avgränsa med kabel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.