Hemmakatten
I badrummet behöver vi ett räcke som skydd vid badkaret för att inte halka ner när vi går förbi karet ut till altanen utanför. Vi hade tänkt kombinera räcket och även ha det som en handdukstork. Vem kan tänkas tillverka ett sådant? Se bifogad fil.
 
Det kan säkert en verkstad specialiserad på rostfria arbeten fixa. ;)
 
Hemmakatten
Tack, immobil! :) Och dessutom hittade jag en rubrik på Gula Sidorna som heter just "Rostfria arbeten".

Men, 7 samtal senare är jag inte lika glad... :-/ Alla dessa hade bara verktyg för att bocka 25mm rör vilket är för klent. En kunde beställa färdiga rörböjar i 38mm och sedan  svetsa ihop och polera med raka rör (vilket naturligtvis innebär högre kostnader). Ingen av dessa firmor hade dessutom någon idé om hur infästningen/fastgjutningen i betongen skall ske.

Dessutom måste jag hitta en röris som kan berätta huruvida man kan ha golvvattenvärmeslingan kopplad till denna (tryckhöjd 90cm) eller om man bör ha el.

Men, researchen går vidare. Nu blir det telefon till frima nummer 8. :D
 
Ett alternativ är ju att göra ramen i rostfritt och sedan göra själva handukstorken i klenare rör invändigt som du kör vatten igenom.
 
Hemmakatten skrev:
huruvida man kan ha golvvattenvärmeslingan kopplad till denna (tryckhöjd 90cm) eller om man bör ha el.
Om du väljer el så borde det gå att använda doppvärmare. Om du stoppar in den i det rostfria röret och fyller med sand så skall väl värmen fördelas jämnt. Är det en större konstruktion kanske det måste vara någon annan värmebärare (olja kanske?) för att hela skall bli varm.
En normal handdukstork verkar vara på ca:70-100W, och akvariedoppvärmare finns i sådana effektområden.
Säkerhetsmässigt bör det inte vara några problem, de är ju godkända för att ligga i vatten.

http://www.simontorp.se/sub_produkter/produkter_visa.asp?lnr=4795
 
Du kommer nog inte ifrån att det måste svetsas... dock så är det inte så dyrt att dra ihop en båge som du ritar.

Det kan behövas en separat cirkulationspump för värmaren samt en avluftning i toppen.

Infästningen i golvet bör ske genom att svetsa fast ett lite grövre rör utanpå anslutningen. Avsluta sedan med en rund platta runt rörer som du skruvar fast i golvet med tre eller fyra 8-10 mm bult (du kan även gjuta fast en stålplatta i golvet som du gängar upp hål för bulten.



I I
I I
I I
I I
II II
IoooI
IoooI
I I
--- ---
 
Hemmakatten
Tack för alla tips! :D
Har inte hunnit ta tag i detta mer under veckan, men tar med mig alla goda råd till nästa vecka då jag fortsätter. Tipsen om infästningen var mycket bra, tack.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.