Jarlsgård skrev:
Då Cosa 30 verkar lysa på rätt hyfsat trots sina 0,21w styck så kommer jag nog faktiskt testa biltemas diton! De må vara extremt mycket klenare (0,01w styck :wow: ) så ljusutbytet skulle jag tro är det samma, sen måste jag ju säga att priset lockar också :)
När jag tittar på Biltemas decklight har de också 0,2w, precis som Cosa?
 
Jag är än så länge väldigt nöjd med Biltemas decklights. Har bara haft dem i två veckor.

Ljuset är inte så vitt i verkligheten som på mitt kort. Mobilkamror gör väl inte sitt bästa jobb i mörker :thumbdown: , utan de ser ut ungefär som bilderna på Cosa.

Det är lätt att i efterhand koppla på fler på slingan.
 
  • Gilla
AronD
  • Laddar…
Surfarn. Har du skymmningsrelä till också? I så fall hur fungerar det?
 
Det som lockar mest hos biltemas diton för min del är att jag kan köpa 15st för 20kr mer än vad 10st cosa 30 kostar.

Sen att skymningsrelät är billigt är ju också en bonus. Har haft tankar på att sätta ett skymningsrelä innan uttaget för lamporna men kanske skippar det nu.
 
Jag använder mig av nexa brytare för att styra när lamporna ska vara tända, så jag vet inte om skymningstelät är bra.
 
Skymningsrelät till de billiga kinaspottarna går sönder så fort det blir minusgrader. Köpte två serier där relä ingick för nått år sen och båda skymningsrelärna gav upp nästan direkt. Köpte ifrån Clas Ohlson förvisso, men jag är ganska säker på att det är exakt samma spottar som finns på Biltema i en annan förpackning.
Annars har de fungerat bra, jag fixade tändningen med en timer.
 
Har Cosa 30 i mitt räcke, 26 st som varit tända varenda kväll/natt i nästan 2 år. Ingen spott har gått sönder eller försämrats hittils. Rekommenderar dessa...
 
Mina Cosa 30 har också varit igång mellan solnedgång och soluppgång, varje dag i snart 5 år och även där lyser alla fortfarande som när de var nya. :)
 
Gick ut och tog kort på mina Cosa30 jag köpte på Jula förra året. Kopplade till en zwave brytare. Vera edge tänder/släcker vid soluppgång/solnedgång. Har fungerat fint och vi är nöjda!

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Snyggt, hur långt har du mellan stolparna på räcket? Perfekt ljusbild.

Jag har tänkt göra som du men använder nog cosa 15 på trappstegen..
 
Redigerat:
Det är cirka 110cm mellan stolparna. Diffar lite :D
Cosa15 på trappstegen hade nog räckt gott men tycker nog att cosa30 ser ut att ge mer ljus på bilden än i verkligheten :)

Driver dem med denna:
http://molectric.com/transformator/806-trafo-for-eldosor-230v-12v-6-watt.html
 
Redigerat:
  • Gilla
aja7206
  • Laddar…
Kan då säga att igår inhandlades decklights från Biltema. Har dock inte fått monterat de än mer än 2st för test (nyfiken och otålig) då trallen inte är helt färdiglagd än. Men imorgon ska de vara inkopplat och klart!
 
  • Gilla
Johan.Clae
  • Laddar…
Då vill vi se bilder :)
 
Provade att koppla in 2st igår som jag nämnde och Biltemas diton kommer att retuneras. Dels så har jag ett glapp i en kabel så måste hålla den i en viss vinkel för att de ska tända sig och sen tycker jag att ljuset var för klent, ville att det skulle lysa upp väggen bättre men ljuset räckte inte mer än 20cm upp på tegelväggen innan det fasades ut.

Kort och gott, trevlig punktbelysning som inte bländar vilket nämnts tidigare. Men vill man ha mer ljus så skulle jag satsat på några andra starkare istället. För vår del så blir det cosa 45 istället :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.