Har en fläck på väggen i garaget som kom förra året från ingen stans och jag vet inte riktigt vad det är men misstänker att det är nån form av fuktskada? Förra ägaren har renoverat garaget men det fanns ingen ventilation in i garaget varken i garageporten eller nått ventilations håll i väggarna. Nån som vet vad det kan vara och vad jag behöver göra för att åtgärda det?

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Ligger detta garage i en källare eller är det fristående? Är det ett uppvärmt utrymme eller kallt?

För att ordna till ytskiktet slipar du bara bort befintlig färg (i synnerhet om det är en akrylat eller annan ej genomsläpplig färg), sedan putsar du lite om det behövs för att slutligen måla med en färg som är avsedd för denna typ av vägg (diffusionsöppen)

Men du bör först ta reda på grundorsaken till problemet. Exakt VAD du sedan behöver göra beror ju på vilka förutsättningar som råder.
 
Det man ser på bilden är ju rätt tydligt en reparation av puts. Svårt att säga om nyansskillnaden beror på reparationsmaterialet eller på fukt.

OM det har funnits en lokal skada i putsen där så är det kanske inte så långsökt att tänka sig att den återkommer nu.

Man kan ju också spekulera i om det är en reparation efter ngt. borttaget rör, i så fall kan man ju tänka sig att det är brister i fuktskyddet av utsidan där man murat igen efter röret. Detta om det verkligen är fukt vi ser.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.