Hej,

Vi tittar på en tomt som utifrån planbestämmelserna gör det lite krångligt att placera ett hus på den norra delen (kröken ligger i nordnordväst).

Vi behöver 5 sovrum och omkring 180-200 kvm. Gärna två plan (planbestämmelserna tillåter 1,5-plan med förhöjt väggliv).

Bifogar planbestämmelserna samt en skiss på tilltänkt placering av ett ordinärt 1,5 planshus med förhöjt väggliv och ett fristående garage. Som ni ser ligger inte huset helt och hållet längs med förgårdsmarken, men efter diskussion med kommunen förstår vi att den ändå kan godkännas (bl.a. med hänsyn till tomtens egenheter).

Hur tycker ni det ser ut? Har ni några tips på alternativa placeringar eller hustyper för en optimal disponering av tomten (som frigör mer av tomtens södra del)? Vi har helst framsidan i norr och baksidan i söder. Vänligen notera att tomten ligger i nivå med gårdsvägen i norr, att det är en tilltagande sluttning längs med den västra sidan och att gångvägen till söder ligger 1,5-2 meter lägre.

Tack på förhand!
 
  • Husplacering.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Planbestämmelser.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Underskatta inte en större yta att köra in 2? bilar, cyklar, barnvagnar, gästers bilar etc etc på. Dessutom eftersom garage tenderar att ge plats åt allt annat än bilar.
 
Stort tack för din input! Vi har också tänkt på fördelarna med generösa ytor för biluppställning, m.m. Vill ju bara att det blir tillräckligt med fria ytor i det härliga söderläget, även med ett altanbygge.

Någon annan som har någon synpunkt?
 
K
Jag tycker att det ser ut att vara en optimal placering. Ni kan ju utnyttjar norrläget till att göra så stor parkeringsyta som ni behöver. Det slutar kanske med att ni har ett entretorg där man kan ställa flera bilar.
 
Vilken fin tomt ni verkar ha! När vi byggt (2 ggr) lyckas vi alltid med att bli utan skön kvällssol. Av olika skäl. Södersol är härligt, men även att sitta o njuta i kvällssol. Spontana tanken blir, går det att skjuta huset mer åt öster? Vad tänker ni göra med tomtutrymmet i vinkeln mellan hus o garage, öster om huset? Ok, kan bli utrymme för planteringsbord o.s.v., men kan också bli ett dött utrymme. men jag skulle fundera på att frigöra mer tomt i väster. Men ni måste samtidigt få plats med garage ju...Annars som sagt, vilken fin tomt. Skall ni slänta tomten i söder? Tycker mycket om när det blir små nivåskillnader på en tomt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.