Har fått ett pris från A-hus nyckelfärdigt enplanshus 137 kvm på 2,6 milj.

Hur mycket billigare skulle det kunna bli om jag istället väljer stomrest från A-hus och sedan anlitar en firma för att göra resten? En liten lokal byggfirma borde kunna bygga billigare? Eller lönar det sig ens? För- och nackdelar?
 
Redigerat:
Nja det kommer nog inte bli billigare eftersom du då redan har blandat in a-hus och dem fått sin del av kakan.

Det du ska göra är att rita av huset i sketchup, lämna in och sök bygglovet utifrån det. Sen ber du en konsult göra sektions/stomritning. Denna ger du sedan till någon betrodd lokal byggfirma och låter dem bygga på löpande räkning, timme för timme och bräda för bräda. Materialet tar dem från sin lokala leverantör och i affären gör ni upp att dem inte gör något påslag för virket, utan att du betalar den faktiska kostnaden. Byggfirman anlitar du på totalentreprenad vilket innebär att du låter dem anlita resterande entreprenörer som dem brukar arbeta tillsammans med.

Vips så slipper du betala för säljare, arkitekter, marknadsföring, kontorslokaler, säljkontor, mässdagar, montrar, TV-reklam, övrig administrativ personal, pressade underentreprenörer som stressar och resultatkrav från någon ägargrupp.

Du kan dessutom fritt välja och beställa material som du vill ha, istället för den här: "Självklart!, en vägghängd toalett kostar 15 kkr i tillval, men tyvärr kan vi inte göra några avdrag för den toaletten som ingår",
Och du slipper massa löften från säljare som inte senare bryr sig, eller som "slutar"
 
  • Gilla
Carlos P och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.