Hej hade en takfirma som gjorde mitt tak slutet av förra året. Men nu på senare dagar så har jag hört ett litet bankande när de blåser. Så märkte jag att taket sitter ju (löst) sitter bara lite i lekten uppe och vissa ställen nere resten kan du fladdra som ett lakan dom har alltså missat lekten när dom har satt taket (plåttak). Dessutom har dom kapat med flex(rondell) och inte nibler vet ej om mer är fel men. Kan jag kräva firman att rätta till taket om de nu är så att dom får Riva upp allt? Eller hur skall jag gå tillväga med Detta?.
 
Har dom kapat med rondell så skadar man rostskyddet. Vad är det för sorts plåttak? lite bilder? Gärna på infästningarna.
 
hur får dom återjärda det då eftersom dom skadat rostskyddet ?, får dom köpa sånt "lim" från decra o limma på varje skarv eller är det hela taket man får byta bara.

tror dock ej dom är så villiga att samarbeta då det är ett lite mindre företag med.
 
Slarvigt!
Visst kan det hända ibland att man missar läkten med ett par skruvar ibland men folk som missar läkten på ett helt tak skall inte kalla sig yrkesmän.
Att kapa plåt med vinkelslipmaskin är helt fel. Nog för att jag själv har gjort det då jag arbetade åt en sämre sortens firma vars arbeten ligger på den kvalitetsnivån men lika förbannat är det fel. Första rosten på kanterna kom redan innan bygget var färdigt.
Riv ned...gör om....gör rätt!
 
Heimlaga. Så det jag skall säga till firman som gjorde det är att dom får göra om hela skiten med andra ord?.
btw om dom nu vägrar att göra rätt för sig vem kontaktar jag då ? stegvist?
tx:
1. Kontakta firman,
2. Kontakta besiktningsman om de nekar göra rätt för sig. han kommer givetvis dömma ut taket
3. Skicka papprer till firman.
4. Om de fortfarande nekar, Öppna upp en stämning mot dem ?

är det detta ungefär de jag kan göra eller finns det lite andra vägar att gå ?
 
och eftersom dom berättade att dom aldrig lagt just Decra tak innan, och jag fråga om dom var helt säkra på om dom kan göra de och att de inte var några problem. och det var det inte sa dom

Skickade även denna video för att säkerställa mig att allt går rätt till med lekt mm..
https://www.youtube.com/watch?v=Md0NsCvUx-0#t=48

där förklarar dom stegvist så vilken nybörjare som helst kan förstå.
detta finns givetvis sparat på mail när jag skickat det
 
Måste fråga varför besiktade du inte taket innan du betala?! Kan inte först att folk som inte kan eller vill kontrollera jobbet själv inte besiktadr det.
 
1. Kontakta takläggarna, var trevlig men bestämd. Gå inte med på någonting muntligt, utan se till att få bekräftelse skriftligt (t ex via mail). Påpeka att det finns brister, och be att ansvarig kommer ut och kollar igenom jobbet tillsammans med dig.

2. Om takläggarna inte är tillmötesgående, kontakta oberoende besiktningsman (be gärna företaget att ta dit sin egenvalda besiktningsman också, om dom vill).

3. Låt takläggarna ta del av besiktningsmannens resultat, be dom åtgärda dessa punkter.

4. Är dom negativt inställda till att åtgärda felen, gå via ARN (allmänna reklamationsnämnden). Deras rekommendation brukar följas. Funkar inte det så kan du överväga att ta det rättsligen. Kontakta i så fall en jurist/advokat som är specialiserad inom ämnet för rådgivning.
 
Johan, man lär sig av sina misstag. men nu är jag här för jag behöver rådgivning och inte vad jag gjort för misstag för det lär aldrig hända igen. :)

Oas. Kanon tackar skall skicka iväg ett mail till han o ser vad han säger.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.