Har fått prisuppgift på markarbeten från Älvsbyhus agenter nu. Det vart ett fast pris på 290.000 kr och vi ska bygga i en förort i södra Stockholm. Det vore intressant att höra från andra vad ni har fått för priser på markarbeten från Älvsbyhus. På vår tomt har de inte räknat med någon sprängning och ändå vart det 290.000. Är det rimligt?
 
Hej!
Vi betalade 160 000:- för markarbetet exkl. grus. Och det var den markarbetare som säljaren för Älvsbyhus rekomenderade. Vi bygger i Stockholmsområdet.
 
vårat går på 540 men då är det en del sprängning och dra om ett servitut, men vi ska se om vi inte kan banta ner det en del idag. =))

VI hade först fått ett pris på 720 inkl garaget platta.
minus plattan så skulle det bli 680.

Sen så räknade dom om på jobbet för att göra det lite annourlunda och då blev det 560, låter inte med speciellt mycket för att ha blivit av med att spränga igenom ett berg och få ner en VA kabel där. dvs dom skulle spränga om servitutet, från högsta punkten så är det ca 6m ner i marken som dom skulle göra graven. plus att dom skulle lägga om alla ledningar till det priset.

Så här ska vi banta priser =))
 
När jag går omkring och tittat på hus i vårt "nya" område.....bara nya hus och nu skall 200 tomter till ut på marknaden......då blir jag inte förvånad om Älvsbyhussäljaren skulle ha sådär en 15 lyxåk. I vår region är det bara en kille som säljer husen, Uppsala/norrtälje, och han ensam sålde nog 20-30 hus bara i detta område förra året....
 
Jaha, bara 160.000 ! Det låter ju inte så dumt. Bygger ni norr om stan eller? Det är ju så svårt att veta själv vad som är rimligt och skäligt när man inte är insatt i det här med markarbeten och sånt. Hmm... :-/
 
En del säljare kör inte bara Merca av senaste modell utan dessutom splitterny Ferrari.......

Den har bla jag varit med och betalat!


Hejs Stefan
 
Vi betalade ca 500 000:- men då ingick alla nödvändiga markarbeten, anslutningavgift för vatten och el, dragning av va-rör och elledningar från tomtgräns till hus, grusning av garageuppfart, platta till garaget och en del annat smått och gott.
 
Inger

Hade ni en hyfsat plan tomt då eller var den kuperad så det behövdes sprängas eller gammal sjöbotten så det behövdes pålas?
 
NinaB skrev:
Inger

Hade ni en hyfsat plan tomt då eller var den kuperad så det behövdes sprängas eller gammal sjöbotten så det behövdes pålas?
Det var en liten, 650 kvm, skogstomt som sluttade lite. Markarbetarna fick "gräva ur i bakkant och fylla upp i framkant" för att få en plan yta att ställa huset på. Ingen pålning eller sprängning behövdes. Hade det behövts så hade det inte kostat något extra, vilket antagligen betyder att vi betalade mer än vi hade behövt. Vi tyckte dock att det var värt att betala lite mer och samtidigt vara skyddad mot ytterligare kostnader.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.