Är det någon som har koll på hur tjock isolering man kan lägga i ett golvbjälklag (krypgrund under) för att sedan få plats med golvärme i bjälklagret?? Dvs, hur mycket bygger golvvärmen? (Wirsbo golvvärmeplåtar i glespanel i träbjälklag, alt golvvärmeplåtar)

Vi har 220 mm bjälklag och skulle helst vilja lägga 220 mm isolering, men frågan är då om det går att trycka ner isoleringen så man får plats med golvvärme i bjälklagret? (vill ej att det bygger över bjälklagret). Bör vi istället välja 195 mm isolering för att få plats med golvvärmen?
 
Det är inga problem. Ovanpå golvbjälken lägger ni glespanelen, och plåtarna är inte djupare än glespanelen är tjock. Det blir alltså 220 mm isolering om ni inte lägger blindbotten i facken...
 
En liten missuppfattning som tycks förekomma ibland är den att om man låt säga skulle pressa in en 95mm isolerskiva i en väg för 70mm så isolerar det bättre än med 70mm. Det är precis tvärt om. Isoleringens enda uppgift är att få luften att stå still (luften isolerar). 95 mm isolering isolerar sämre än 70mm isolering i en 70mm spalt.
 
Har nu fått svar från Wirsbo ang detta. De rekommenderar oss att lägga 195 mm, just pga att man inte ska trycka ihop isoleringen. Eftersom vi inte vill att golvvärmen ska bygga ovanför bjälkarna så är det plåtar i glespanel i bjälklagret eller kasetter som gäller för vår del.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.