Hej alla älvsbyhusbyggare,

En lite enkel fråga. Hur har det fungerat med ström/el-inkoppling hos er?

Hade ni en sådan där byggtrömslåda eller vad det heter, eller drog ni bara kabeln fram till huset där den skulle kopplas in så dom kopplade in den första dagen?

Varför jag undrar är för att det står ju att grundmontören uppskattatar om det finns tillgång till ström vintertid. Och sedan måste man ju ha ström till arbetsboden också.
 
Vi anlitade återförsäljarens firma för att göra alla markarbeten inklusive servisledningar för el och vatten så vi behövde inte tänka på det. Nätbolaget kom och kopplade på elen redan första eller andra dagen så någon särskild byggel behövdes aldrig. Vattnet kopplades också in någon av de första dagarna.
Vi hade köpt SX-paketet så vi behövde inte fixa någon byggbod. Det var meningen att montörerna skulle sova i huset men de hade med sig egen husvagn för de tyckte att det var trevligare.
Vårt hus levererades i början av september 2003 och det var bra väder så temperaturen var inget problem. Kanske att de tyckte att det var lite för varmt i solskenet.
 
Hej.

Vi frågade närmsta granne om vi kunde "låna" lite ström av dem och det gick ju jättebra.  ;D
Det var alltså till grundgrävarna och deras husvagn.

Sen när huset kom så blev ju elen påkopplad första dagen, så husmontörerna använde VÅR el till sina husvagnar.

/ Dick och Christina

 
För oss funkade det precis som för Christina och Dick. Hellre bjuda dem på el till husvagnarna (iofs var det ju i augusti för vår del, kostar väl mer nu) än att de skulle boa i huset.

/Ulle-Bella ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.