Har kollat en del på sågar. Dessa tycker jag verkar var riktigt ok. Är vad i usa kallas cabinet saw och många drägglar över. De säljs i usa under olika namn: Grizzly, craftex, Laguna tools etc etc. Tittar man på de sågarna på youtube är det tydligt att det är "re-brandade" Harvey-sågar.

På diverse woodworking-forum får de mycket bra kritik.

http://harveymachinery.en.alibaba.com/productgrouplist-220570038/Table_Saws.html

Finns varianter att få med enfas och trefas 50 hz. Gjutjärnsbord och diverse tillbehör. Dessutom kostar de inte skjortan heller från 1500-2300 dollar. E-versioner verkar vara europaversioner med 50 hz motor. Jag har ingen koll på fraktavgifter men från aliexpress är det ju nästan alltid 'gratis'.

Jag har aldrig beställt från alibaba, bara aliexpress, då jag trott att alibaba bara är för företag.

Jag är sugen på att beställa en när garaget blir klart men är en aning 'chicken'.
Är det nån som testat, har synpunkter eller hört nåt om sågarna?
 
Ser ju mycket tilltalande ut, skulle nog inte vågat utan att höra några erfarenheter från andra.
 
Ingen erfarenhet här heller men de ser trevliga ut. Verkar gå att köpa över disk i vissa länder (australien?) så det är inget renodlat skräp som bara säljs via alibaba.

...men frakten? Tyngre/större prylar kostar ju en förmögenhet i frakt från aliexpress. Har alibaba samma fraktpriser på stora saker är det nog i häraden 700-1000$ för att få hem den. Jämför ex med den här http://www.aliexpress.com/item/REXO..._9&btsid=b7d8090c-eb45-4497-af95-77da1aa969fd
 
Skulle tro att de förväntar sig att du köper en container eller två :-/
frakt på enstaka maskiner är nog bra dyrt. Brukar också bli extra kostnad i hantering på enstaka produkter.
 
Hur gick det med detta? Är ute efter en harvey också, det finns en leverantör i Belgien som tar runt 300 € fraktkostnad!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.