Hej, det har gjorts vissa grävningar och har därmed hittats ett stenvalv, gissar att det använts som matkällare med glömts bort i väldigt lång tid. Det är stampat jordgolv med bågformat tak i tegel och stora stenblock som väggar. Jag kom inte riktigt in pga två stora trädörrar i vägen, men tog lite bilder på det jag kunde se. Är det att förstöra att placera aggregat för bastu och göra nått fint av det eller skulle ni använda det till nått annat? Hur skulle du inreda det? Rummet är uppskattningsvis ca 4 meter långt.
Går jag vidare kommer jag göra någon projekttråd på forumet.
Allt är i skick som ser ut som det gjordes väldigt nyligen.
EDIT: Den sista är samma som en av dom andra, men upp och ner, vet ej hur man får bort.
Går jag vidare kommer jag göra någon projekttråd på forumet.
Allt är i skick som ser ut som det gjordes väldigt nyligen.
EDIT: Den sista är samma som en av dom andra, men upp och ner, vet ej hur man får bort.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Självbyggare
· Stockholm
· 2 693 inlägg
Vinkällare/mancave?
Det beror väl lite på vart valvet ligger, och hur man kan komma åt det? Ligger det en bit ut på tomten och fristående så är väl matkällare/vinkällare ett väldigt bra användningsområde, om det ligger närmare huset och lättillgängligt så skulle man ju t ex kunna göra ett läckert matrum/festkrypin där nere.
Husägare
· Skåne
· 1 414 inlägg
Bastu känns som ett dåligt alternativ, det måste ju ta flera dygn att värma upp all den stenen. Men visst, när det väl är varmt så kan man ju basta desto längre...
fredrik.johansson skrev:
Minns en historia från min mor där hon badat rökbastu i en jordkällare som enligt historien borde vara ganska lik den TS råkat hitta.
Så bastu ska inte vara omöjligt att bygga, kanske krävs ett överdimensionerat aggregat och lite mer eldande än i en traditionell svennebastu.
Vin, vin, vin ... Är det ingen som dricker annat än vin?
Jag hade gjort en ölkällare. Förresten, varför gör jag inte det? Jag har ju en liknande källare på tomten som bara står tom. Ska bara ...
Jag hade gjort en ölkällare. Förresten, varför gör jag inte det? Jag har ju en liknande källare på tomten som bara står tom. Ska bara ...
Jag skulle dra in belysning och vinterförvara växter där.
Hade testat att ha det som matkällare. Framförallt om du har fruktträd. Med lite tur kan du förvara äpplen där till en bra bit efter nyår. Även smidigt för förvaring av drycker. Detta är ju förutsatt att du har det intresset.
Med när det gäller vinkällare har jag aldrig sett någon som faktiskt nyttjat utrymmet. De flesta har 4-6 kvadrat och inrett med hyllor. Sen ligger det runt tio flaskor billigt vin på hyllorna och slaskar tillsammans med nån kandelaber och en tom trälåda. Så jag säger inte vinkällare om du inte har intresset, men då hade du inte ställt frågan.
Med när det gäller vinkällare har jag aldrig sett någon som faktiskt nyttjat utrymmet. De flesta har 4-6 kvadrat och inrett med hyllor. Sen ligger det runt tio flaskor billigt vin på hyllorna och slaskar tillsammans med nån kandelaber och en tom trälåda. Så jag säger inte vinkällare om du inte har intresset, men då hade du inte ställt frågan.
Beror på vilken sorts äpplen som lagras, men vinteräpplen har jag haft långt in på vårkanten (April-Maj) i vårt kallförråd. Med jämn låg temperatur borde det gå att spara äpplen ännu längre.tensiden skrev: