Du har ju liksom inget val än att försöka få till stånd ett bygglov! Eller hade du tänkt chansa och plöja ner en drös med pengar för att färdigställa kåken och riskera att få riva allt?
 
Antar skrev:
Vet faktiskt inte. Tror att man inte kunde söka tidigare än från 2003
Det har gått mer än 10 år sedan 2003. :)
 
Nej skulle aldrig chansa. Vi ska ta det med kommunen. Om man får det beviljat måste man ändå ha en kontroll ansvarig ? Vet inte hur det skulle gå till med kommunen. Måste dom komma ut och mäta in huset osv. Nybyggnadskarta osv. Måste dom få in en detaljerad husskiss med all el osv? Och allt som har med detta att göra
 
?..
 
Njej, normalt så behövs ju allt det där du skriver. Men själva byggnaden finns ju, svartbygget är preskriberat. Det du ev. behöver bygglov för nu är ändrad användning, till bostad. Vid en normal sådan ansökan så behövs det inte nybyggnadskarta.

Kontrollansvarig kan du behöva, men för så här enkla åtgärder kan man komma undan med att vara det själv. Det är lite tveksamt om kommunen verkligen får tillåta att KA inte är certifierad, även om det accepteras ibland, så skulle det kunna vara en punkt där en nitisk tjänsteman skulle kunna få för sig att straffa svartbygget.

Det kan behövas en del ritningar, men el och VVS ritningar ingår normalt inte i bygglovshandlingarna. Det kan krävas konstruktionsritningar (dimensioner på bjälkar i golv, ritning och hållfasthetsberäkning av takstolar), så att man kan fastställa att byggnaden är stabil nog för att bo i.
 
Låter som ett enskilt läge och då finns det kanske inte kommunalt avlopp och vatten. Beroende på kommun har dom nu ganska hårda krav/regler för enskilt avlopp.
 
Tänkte borra efter vatten och fixa avlopp men infiltration
 
Avloppet behöver du definitivt tillstånd från kommunen för. Där tror jag att det finns en del att spara på att använda en entreprenör som är certifierad och känd i kommunen. Då delegerar tydligen miljöförvaltningen flera av de inspektioner som du annars måste betala, till entreprenören.
 
Redigerat:
Självklart ska det göras dn rätta vägen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.