Fick mina led downlights från kina idag http://www.aliexpress.com/item/2014...10-240V-High-Quality-Led-Down/1608775245.html problemet är att dom blinkar, lite vid full styrka och mer och mer ju mer man dimmrar ner. Har 8st monterade dvs 72w, testa med 4 st men tyckte inte det blev nån skillnad. Med 3st tyckte jag det blev lite bättre, kör med denna dimmer http://www.elbutik.se/product.html/schneider-exxact-transistordimmer?category_id=15236 315wattaren. Ska ha 16st på en annan slinga nån som har nån idé vilken annan dimmer jag ska köpa eller är det dom billiga kina lamporna som är problemet?
 
Jag har monterat upp 8 st China led liknande dina, 9 watt dimbara. Jag använde
http://www.elbutik.se/product.html/dosdimmer-uni-400w

Funkar hyfsat, men om jag dimmrar ner mer än 50% så blir det lite knepigt, sån där stroboskop känsla när man rör handen snabbt... Tror att det är lite billiga drivdon som är bekymret, men det blir ganska dyrt att byta ut dom....


image.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Tyvärr ett mycket vanligt problem med Kina-LED, verkar vara mer regel än undantag att dimringen fungerar dåligt. De anger ju inte ens vilken typ av dimmer som deras drivdon fungerar med. I allmänhet, åtminstone förr, ville 230 V LED och lågenergi ha en framkantsdimmer. Dimmern du valt är en bakkantsdimmer (transistordimmer) avsedd för "Exxact vriddimmer för ljusreglering av glödljus, 230V halogenlampor (R) och de flesta typer av elektroniska transformatorer (C)." Ett tveksamt val för 230 V LED-drivdon.

Vad du ska välja vet jag inte. Jag brukar rekommendera att antingen
- be butiken plocka fram en kombo som de VET fungerar ihop. Vet inte om det går att ställa sådana frågor på Ali, de ska ju då i så fall även leverera en dimmer som inte bara fungerar i Sverige utan även passar i smaken...
- Eller så kastar man medföljande drivdon och köper ett nytt för konstant ström och med inbyggd dimmer som styrs med extern tryckknapp eller 1-10V-vred. För COB kan det dock krävas ett antal sådana drivdon för att klara totaleffekten.
 
Va inne på ahlsell och tänkte köpa en eltako men så såg jag dimmax 520s och den verka ju bra enligt specen så köpte den och den funkar fint till 16 lampor :D dock lite dyr på ahlsell :confused: Har inte märkt att det flimmrar nått som vissa andra haft problem med. Behöver ha en till 8 lampor till, får fundera om man ska köpa den som man vet funkar eller chansa på den lite billigare eltakon. En nackdel men dimmaxen är att man inte kan justera hur lågt den ska dimmra ner.
 
  • Gilla
Bo.Siltberg och 1 till
  • Laddar…
Den verkade ju intressant, en sån ska jag köpa till nästa rum.... 12-14 st 9watt.. :p
 
Testa och koppla in ett gäng av dina lampor i ett mörkt rum, å så dimmrar du ner till 50% eller lägre. Sen rör du din hand ganska snabbt fram och till baka. Då får jag en stroboskop känsla.... Jag upplever den känslan när jag gör så, plus att jag upplever att det blinkar lite, väldigt högfrekvent... Vore kul å veta hur du upplever det. :)
 
Intressant. På papperet skulle jag inte välja en denna Dimmax pga två skäl:
- den känner av lasten själv och ställer in sig därefter - detta var åtminstone förr ett säkert sätt att inte få det att fungera. Så jag vet inte om man kan dra några allmänna slutsatser annat än att du hade tur :)
- den styrs med nollan...mycket olämpligt och opraktiskt.

Den stroboskopeffekt ni talar om, är den annorlunda än den man alltid fått från TVn? Alltså, för er ungdomar fanns förr s.k. tjock-TV med bildrör som visade en tydlig stroboskopeffekt pga bildhastigheten på 50 Hz. Man ser samma effekt från vanliga glödlampor och även moderna datorskärmar om än inte så tydligt.

Det är väldigt naturligt då en traditionell dimmer arbetar med 50 Hz. Detta i kombination med LED som är väldigt snabba på att släcka sig och billiga drivdon som inte omvandlar dimmerns 50 Hz till en konstant ström.
 
Hade inte tid i affären och kolla vad folk skrivit om den men som du säger hade jag kanske tur :) Köper nog en eltako till dom andra lamporna och testar med.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.