IKEA har en programvara (för MS Windows) för design av deras kök som kan laddas ner ifrån deras hemsida - både i Sverige (http://www.ikea.com/ms/sv_SE/rooms_ideas/kitchen/download.html) och i Polen (http://www.ikea.com/ms/pl_PL/rooms_ideas/kitchen/download.html)!

Jag gjorde som så att jag gjorde designen i den svenska versionen av programmet och skrev ut inköpslistan inkl. svenska priser. Sedan öppnade jag den sparade filen i den polska versionen av programmet och skrev ut inköpslistan, vips så fick jag fram jämförelsepriser mellan de polska priserna och svenska. I vårt fall så spar vi nära 10 000 SEK på att åka till Gdansk och handla IKEA-kök.

/Jonas
 
Vi har också varit inne och kollat priserna på IKEA i Polen och det ser ju ut som man får en gratissemester!!! MEN hur har ni resonerat vad gäller garantier (om några skåp är skadade i paketen t ex) och hur skall ni göra med själva beställningen av köket? Skall ni ringa (polska?) och se till att allt ligger och väntar på er inför resan eller?

Tack för ett himla bra tips förresten. Skall göra en körning av vårt exemelkök också.
 
Ellax skrev:
MEN hur har ni resonerat vad gäller garantier (om några skåp är skadade i paketen t ex)
Enl. IKEA själva är det inget problem att byta skadade delar här i landet. Under förutsättning att de har bitarna hemma. ;)
 
Garantier - precis som Immobil skriver så är det inget problem.

Vi beställer inget i förväg. Om inte alla delar finns när vi skall handla så köper vi resten hemma i Sverige. Vi kommer köpa bänkskivan hemma i Sverige pga storleken - enklare att få hemtransporterat från svenska IKEA!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.