Jag ska ta ut gamla bastun ur huset. Byggt -85, aldrig använd. Jag tänkte mest om man lägger upp en Blocket annons som "bastu borskänkes mot nedmontering" om det är värt det eller bara att börja röja ut det själv?

Det som ju duger där är ju lavar, bänk, bastuspis (el) och träpanel på väggarna. Jag vet inte vilket skick ev. isolering och folie är om det duger men det borde juvara någon tusenlapp i värde jämfört med att köpa nytt men jag tänker fräst på miljön, synd att föra något till ÅVC om någon annan vill ha det...

(Finns på Ekerö om någon undrar...) ;)
 
Det är bara att testa, men se till att någon med rätt kunskaper om elinstallationer kopplar ur aggregatet. Du vill inte riskera att nån klåpare bränner ner huset.
 
Intressant. Berätta gärna hur det går.

Jag har själv en bastu från 80-talet att skänka bort. Elen till den är redan urkopplad, men jag funderar ändå på om det är en bra idé att ha en potentiell främling som river hej vilt i huset. Så i mitt fall lutar det åt ÅVC eller att någon får hämta delarna som jag själv rivit ut...

Jag har hört att många har haft dåliga erfarenheter när saker sålts billigt eller skänkts bort på Blocket så därav min tvekan. Det kanske fungerar bättre på specialiserade forum som byggahus eller äldre *KOM-system.. :)
Men som sagt, det är ju synd att kasta fungerande prylar.
 
Redigerat:
Allt beror på hur det är byggt, tror det kan vara svårt att få loss panelen hel om det inte är modulbyggt, men aggregat, dörr o lav det blir du snabbt av med på blocket.
Är det sådan modulbastu så är det inga problem att demontera och få bort någorlunda helt :)
Lägg upp bild på det så kanske någon här på byggahus norpar den :)
 
Bra idé!

Synd att ni ligger så långt borta bara!
Vi har köpt ett hus som har ett oinrett källarutrymme avsett för bastu, och att rädda ett från tippen känns som en bättre idé för oss än att köpa nytt.
 
Bastupanel är ofta spikad med försänkt dyckert och det är svårt att lossa panelerna utan att de går sönder eller att spiken blir kvar. Är det klen spik som använts så är det nog bättre att rycka loss panelerna och sen återmontera dem med större dyckert i de gamla spikhålen.

En modulbyggd bastu är en helt annan femma, men de flesta bastun är byggda på lösvirke.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.