Johanna Charlie skrev:
Det är kommunen som bestämmer höjden på huset, det är omöjligt för Eksjöhus att veta innan. Vi som amatörer trodde ju att 160 ton makadam är MYCKET och kommer räcka. Men så var definitivt inte fallet och vi fick aldrig reda på hur mycket extra detta skulle kosta förens vi fick en faktura på 148.000kr som damp ner i brevlådan. Besvikna var vi men inget att göra något åt tyvärr.
Men höjden på huset vet ni redan innan iom bygglovet! På bygglovsritningarna ska man har ritat in höjden på färdigt golv och därmed vet man hur mycket man måste höja huset, dvs man kan redan när bygglovet är godkänt veta hur mycket extra fyllnad som gick åt. Markentrepernören och/eller Eksjöhussäljaren borde kunnat informera er redan vid ett gk bygglov om extra kostnader.
Om det gick åt 148 000 kr för mer makadam för höjning av huset, får man fråga hur mycket ni fick höja upp??
Vi höjde huset 3 dm och fick betala 30 000kr extra för det. Detta visste vi innan eftersom det var tvunget att vara inritat på bygglovet.
 
Beror lite på hur mycket man måste gräva neråt för att komma till stabil mark.
 
Vi flyttade in i vårt Prio 2 i somras. Gjorde en del bortval; tvättstugeinredningen, duschardörrar och blandare, garderober, bänkskiva och diskho. Fick fullt tillbaka för de grejerna iaf. Vi fick heller inte vara och greja i huset innan inflytt.

Om någon är intresserad så bloggade jag lite under bygget, priotva.wordpress.com
 
Ser att du kör zwave, vad har du för brytare dimmers? Dimmer på fönsterspotten?
 
pojje skrev:
Ser att du kör zwave, vad har du för brytare dimmers? Dimmer på fönsterspotten?
Aeon Labs-brytare på utebelysning. Qubino-dimmer på spotlights inne. Ingen styrning på fönstersmygsspotarna än. Qubino släpper en 1-10V i månadsskiftet, då köper jag dem! Kör förövrigt med en Znet Lite.
 
Varför inte samma till fönster som övriga spottar?
 
pojje skrev:
Varför inte samma till fönster som övriga spottar?
Fönstersmygspotarna har drivdon med inbyggd dimmer, så de kan inte dimmas med en vanlig dosdimmer. Bara med push eller 1-10V, som då qubino kommer med här i månadsskiftet.
 
Blev lite OT det här men har kollat upp den nya Qubino 0-10V, perfekt! Tack för tipset!
 
  • Gilla
snowballtwo
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.