Jag har köpt och installerat ~40st Kina led lampor som jag dimmar via impulsfjädrar och Eltakos Dosdimmer (eud61npn-UC) med nolla.

Tyvärr blinkar dom, syns tydligt om man rör handen snabbt eller filmar.

https://www.dropbox.com/s/2jzcg7xhah73r3j/Video 2016-03-22 20 10 33.mov?dl=0

Jag har provat utan dimmer och då blinkar dom inte men ljuset är för starkt. Tänkte försöka byta till en gemensam driver (sitter ett drivdon per lampa nu). Kan man mäta vilken mA lamporna är på? Tillverkaren svarar inte
 
Eltakodimmern brukar rekommenderas så de vore synd om det var den som felade. Det är troligen helt enkelt dålig passning mellan dimmer och drivdon, så byte av endera skulle kunna ge en förbättring. Men det går inte att ange en kombo som funkar utan att prova ...

Det finns inget sätt att mäta vilken ström en cc-LED vill ha. Finns det ingen märkning på lampa eller drivdon. Man får då prova olika strömmar och se hur starkt den lyser. Om du köper ett drivdon som kan ställas om mellan olika strömmar kanske inte du behöver en dimmer, om du inte enkelt vill kunna ändra ljusstyrkan.
 
LED är så snabba att har man inte gjort något speciellt så är det becksvart när dimmern inte släpper fram någon ström då 100 ggr i sekunden.
Har LED lysfosfor med längre lystid eller kineserna har satt dit en glättningskondensator som jämnar ut strömmen så svartnar det inte helt.

Nu stor det bara Kina LED, men en länk kan vara bra.

Protte
 
http://s.aliexpress.com/vmeMra26
Hot sale 5w 7w 10w cob led downlight dimmable recessed lamp home led epistar spot led kitchen 110v 220v

Står inget om drivdonen där tyvärr.
 
Det är inte så enkelt som att du har för många lampor via dimmern då? Om du har 40 spottar med 5 watt så är det ju 200 w och dimmern tar bara 100 w i lysdioder. Den klarar 400w glödlampor
 
Jag har idag 9 spottar a 5w på en dimmer.

Enligt säljaren är det 300mA.

Jag ska prova en annan 300mA trafo med dimmer, återkommer med resultat
 
Det där var riktigt otrevligt. Det är ju inga 50 Hz utan betydligt lägre frekvens. Måste då komma från drivdonet. Men du har väl ett drivdon per lampa? Märkligt om samtliga skulle vara trasiga. Det skulle kunna vara drivdonets reglering av strömmen som man ser, att den inte kan hitta och stabilisera sig på rätt ström. Det kan i sin tur beror på att lampan inte ger förväntad last eller att inspänningen är för hög eller för låg.
 
Ja, det är ett drivdon per lampa. Nu filmar jag i slowmotion så riktigt sådär ser det inte ut men rör man handen i endast ljuset från lamporna så ser man 3-4 händer.

Jag bytte till en annan driver, lägger upp filmen strax. Det blev iaf bättre
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.