Jag vill sätta PAX-garderober på en vägg om 250 cm och behöver ha skjutdörrar för att inte få för trångt om plats i rummet.

Det verkar ju dock inte vara riktigt meningen att man ska göra så när jag kollar på IKEAs utbud, för det blir hela tiden skjutdörrar på en del och gångjärnsdörr på en del, eftersom det inte finns skjutdörrar för 250 utan enbart för 150 och 200. Det är inte helt lätt att se hur skjutdörrar och gångjärnsdörrar blir bra ihop när man försöker se utseendet på dessa på IKEAs hemsida, framför allt inte i vitt som vi vill ha. Nån som har haft samma dilemma och löst det på något bra sätt?:confused:

Någon som kanske har tips på hur man bäst utnyttjar 250 vägg för PAX, avsett för dels en 12-årig tjejs kläder (mest liggande, ett fåtal plagg behöver galgas) och dels för lakan, vinterkläder etc. om man bortser ifrån skjutdörrsproblematiken:)
 
Måste du ha en PAX-garderob? Kan du inte bygga en skjutdörrsvägg och ha klädstänger och väggkonsoller med utdragbara korgar mm där?
 
  • Gilla
johel572 och 2 till
  • Laddar…
pelpet skrev:
Måste du ha en PAX-garderob? Kan du inte bygga en skjutdörrsvägg och ha klädstänger och väggkonsoller med utdragbara korgar mm där?

Det vore kanske något, fick bara intrycket att både Elfa o Lumi blir betydligt dyrare, får kanske kolla igen!
 
Eller har du tips på andra fabrikat som kan vara prisvärda?
 
BirgitS
Eller ha PAX-inredning men ta skjutdörrar från något annat ställe (byggvaruhus)?

När man har PAX går det bort en del utrymme i alla mellanväggar som man slipper med konsolsystem.
 
Redigerat:
Om du vill komma undan billigt använd Ikea skjutdörrar. Sedan ett system från typ Elfa t ex. Dörrar brukar finnas på fynd. Har gjort det själv.
 
Använd ikeas skjutdörrar och deras egna hyllsystem "algot "
 
Ikeas Algot väggsystem är prisvärt, det tillsammans med skånska byggvarors skjutdörrar.

Kanske har skbv även bra väggsystem.
 
Det finns ju även lösa skjutdörrsbeslag att köpa på nätet
 
4dörrar med 75cm bredd?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.